+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Aktualnosti iz Komore   

Započela obuka za zanimanje zavarivač u okviru projekta “Razvoj metalnog i tekstilnog sektora kroz specijaliziranu obuku radne snage (USAID WHAM)"

Datum objave: 05.11.2021 14:58

Započela obuka za zanimanje zavarivač u okviru projekta “Razvoj metalnog i tekstilnog sektora kroz specijaliziranu obuku radne snage (USAID WHAM)

U okviru aktivnosti projekta “Razvoj metalnog i tekstilnog sektora kroz specijaliziranu obuku radne snage” koji Privredna komora Unsko-sanskog kantona implementira u saradnji sa Privrednom/Gospodarskom komorom FBiH i Privrednom komorom Zeničko-dobojskog kantona započela je obuka i stručno osposobljavanje za zanimanje ZAVARIVAČ, (prema metodama  MAG-135, TIG-141 i REL-111). Projekat je podržan od strane USAID WHAM projekta.

Aktivnosti obuke sprovodi Centar za stručno osposobljavanje i edukaciju, JU Službe za zapošljavanje USK koji je partner Privrednoj komori USK na ovom projektu za područje Unsko-sanskog kantona.

Projekat ima za cilj stručno osposobiti i/ili dokvalifikovati radnu snagu u navedenim sektorima s posebnim fokusom na nezaposlene, a naročito mlade i žene iz ove kategorije s potencijalnom njihovog zapošljavanja po završetku projekta i zadovoljavanju kriterija stručne obuke.

Nakon održanog prvog kruga obuke čiji kraj je planiran za 30. 11. 2021. godine, raspisat će se novi Javni poziv, te pozivamo sve zainteresovane da prate web stranicu Privredne komore USK i da se prijave.

Title
Title
Title
Title
Title

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se