+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Poslovne vijesti   

Vijeće ministara BiH donijelo je jednoglasno Odluku o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa

Datum objave: 21.12.2021 14:16

Vijeće ministara BiH donijelo je jednoglasno Odluku o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, donijelo je jednoglasno Odluku o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa kod uvoza određenih roba do 31. decembra 2022. godine.
https://www.vijeceministara.gov.ba/saopstenja/sjednice/saopstenja_sa_sjednica/default.aspx?id=37068&langTag=bs-BA

Ovogodišnjom Odlukom su obuhvaćene 63 tarifne oznake u sektorima tekstilne, obućarske, hemijske, metalne, prehrambene i grafičke industrije, kao i elektroindustrije.

Robe koje su obuhvaćene ovom odlukom su materijali i sirovine koji se smatraju repromaterijalom, jer ih koriste bh. proizvođači u vlastitoj proizvodnji, za izradu gotovih proizvoda, u proizvodnji proizvoda za izvoz ili su supstitucija uvoznih proizvoda, a koji se ne mogu nabaviti na domaćem tržištu u količinama i kvalitetu potrebnom za proizvodnju gotovih proizvoda.

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine će i ubuduće jednom godišnje sačinjavati i Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH dostavljati prijedloge tarifnih brojeva za suspenzije carinskih stopa kod uvoza određenih roba.

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se