+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Članice   

Veliki broj zvanica i gostiju na otvaranju 48. Internacionalne Una regate

Datum objave: 28.07.2022 09:17

Veliki broj zvanica i gostiju na otvaranju 48. Internacionalne Una regate

Ovogodišnju 48. Internacionalnu turističku Una regatu otvorila je direktorica Misije Američke razvojne agencije (USAID) u Bosni i Hercegovini Courtney Chubb, a svečanoj ceremoniji otvaranja u Martin Brodu prisustvovalo je više od 500 učesnika prve veslačke etape, te brojni građani i predstavnici javnog i političkog života u BiH i regionu.

 - Veliku zahvalnost dugujemo generalnom pokrovitelju Vladi Federacije BiH i Federalnom ministarstvu za okoliš i turizam. Također, ponosni smo na prisustvo velikog broja predstavnika USAID-a BiH i USAID Turizam, odnosno na saradnju i podršku koju imamo u posljednje vrijeme. Više smo nego zadovoljni ovogodišnjim brojem učesnika, a potrudili smo se i da pripremimo vrhunske uslove, kao i reprezentativan zabavni program. Zato sam siguran da ćemo maksimalno uživati ovih dana na našoj smaragdnoj Uni - riječi su direktora Javnog preduzeća "Nacionalni park Una" Amarilda Mulića.

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić poželio je svim gostima i turistima dobrodošlicu, a ne sumnja da će provod na jednoj od najljepših rijeka u BiH biti nezaboravan.

Više od 500 prijavljenih učesnika prve veslačke etape jutros je krenulo prema prvoj najatraktivnijoj destinaciji u Nacionalnom parku Una - Štrbačkom buku. Po završetku današnje veslačke dionice, za sve učesnike i posjetitelje na Štrbačkom buku bit će pripremljen bogat zabavni program.

PROGRAM 48. UNA REGATE

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se