+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Poslovne vijesti   

Usvojena Strategija razvoja turizma u Federaciji BiH za period 2022. - 2027.godine

Datum objave: 06.10.2023 16:00

Usvojena Strategija razvoja turizma u Federaciji BiH za period 2022. - 2027.godine

Dom naroda Parlamenta FBiH usvojio je Strategija razvoja turizma u Federaciji BiH za period 2022-2027. godine. Ovim je Federacija BiH prvi put dobila ovaj značajan strateški dokument.

Riječ o dokumentu koji ne čini kraj zadaće, već predstavlja temelj i prvi korak ka trajnom naglašenom partnerskom, te stručnom stavu razvoja turizma Federacije BiH. Trajni cilj provedbe Strategije je zadovoljstvo turista i turističkih radnika.

Turizam je kao gospodarska djelatnost prepoznat i označen prioritetnim u strateškim ciljevima i mjerama razvoja Federacije BiH. Također, bogati turistički potencijali, uz pažljiva i planska ulaganja, u kratkom roku mogu postati generator gospodarskog razvoja.

Privredna/Gospodarska komora FBIH je od 2021. godine bila ključni partner te zajedno s Federalnim ministarstvom okoliša i turizma i uz podršku USAID Turizam projekta, intenzivno radila na izradi Strategije razvoja turizma Federacije Bosne i Hercegovine 2022-2027.

Ovim strateškim dokumentom jasno su definirani prioriteti, a oni su razvoj turističkih proizvoda, destinacijskog marketinga i ljudskih resursa, te unaprjeđenje poticajnog okruženja za razvoj održivog turizma.

Strategija razvoja turizma u Federaciji BiH za period 2022.-2027.godine prethodno je usvojena na sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH 28. septembra ove godine.

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se