+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Projekti   

Usluge pružanja praktične obuke za avanturističke vodiče

Datum objave: 06.01.2023 10:35

Usluge pružanja praktične obuke za avanturističke vodiče

USAID Turizam poziva organizacije i kompanije iz Bosne i Hercegovine kvalifiicirane za razvoj i provođenje obuke za avanturističke vodiče u skladu s međunarodnim standardima do 26. januara 2023. godine.

USAID Turizam objavljuje prvi poziv za kvalifikovane pružaoce obuka za vodiče u avanturističkom turizmu, s ciljem razvoja i provođenja programa obuke za najmanje 20 avanturističkih vodiča u skladu s međunarodnim standardima i trenutnim izraženim zahtjevima sektora avanturističkog turizma Bosne i Hercegovine. Neki od ključnih kriterija za odabir budućeg pružaoca usluga je da ima grupu obučenih trenera, odgovarajuće prostorije za obuku, te prethodno iskustvo u pružanju sličnih obuka.

Glavna uloga u pružanju profesionalnih, odgovornih i nezaboravnih avanturističkih iskustava pripada vodičima u avanturističkom turizmu. Nagli razvoj avanturističkih putovanja tokom posljednjih decenija rezultirao je izraženom potrebom za profesionalnim vodičima u ovoj oblasti. Ovu činjenicu potvrđuje i analiza koju je sproveo USAID Turizam, u okviru pripreme nedavno objavljene Strategije za razvoj avanturističkog turizma u Bosni i Hercegovini, te usvojenih strategija za razvoj turizma u oba bh. entiteta. Kako bismo, u kratkom vremenskom roku ponudili rješenje za ovaj problem, te povećali broj certificiranih i adekvatno obučenih vodiča za avanturistički turizam kroz specijalizirane obuke i trening programe, USAID Turizam odlučio je pružiti podršku u prevazilaženju ovog izazova tako što će pomoći u provođenju niza aktivnosti usmjerenih ka unapređenju vještina postojećih i obuci novih vodiča u avanturističkom turizmu u BiH.

Pridružite se USAID Turizam projektu u stvaranju svjetski prepoznatljive destinacije avanturističkog turizma. Za uslove podnošenja prijave i više detalja o ovom pozivu, preuzmite dokument u nastavku, klikom na ‘Download’: 

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se