+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Projekti   

USAID Diaspora Invest raspisao poziv za tehničku podršku kompanijama

Datum objave: 16.07.2021 13:01

USAID Diaspora Invest raspisao poziv za tehničku podršku kompanijama

USAID projekat "Diaspora Invest" raspisao je danas Poziv za tehničko-savjetodavnu pomoć koji se fokusira na mala i srednja preduzeća, ne starija od 5 godina, a koja imaju dokazive poslovne veze sa bosanskohercegovačkom dijasporom (kroz suvlasništvo ili poslovno partnerstvo). 

"Osnovni uslov veze sa članovima bh. dijaspore znači da u suvlasništvu firme ili kroz poslovno partnerstvo - ugovor o saradnji i posredovanju postoji osoba koja pripada bh. iseljeničkoj zajednici. Taj uslov ispunjava svaka osoba koja je provela najmanje 3 godine u posljednjih 5 godina u inostranstvu. Motivacija za ovu vrstu kriterija je upravo ohrabrivanje investicija iz dijaspore, što se jasno vidi iz preko 150 primjera kompanija koje je USAID 'Diaspora Invest' podržao u više od 4 godine trajanja projekta", poručuju iz USAID projekta "Diaspora Invest": 

Kroz programe tehničke podrške nudi se niz mogućih oblika saradnje sa kompanijama, a pojašnjavaju i da investitori sami mogu predložiti neke dodatne aktivnosti u skladu sa vlastitim potrebama. 

"Kompanija može zatražiti različite oblike tehničke podrške, gdje nemamo zatvorenu listu mogućih opcija saradnje, ali možemo opisati na čemu smo do sada radili s kompanijama: angažman konsultanata na razvoju poslovanja, podrška pri uvođenju međunarodnih standarda kvalitete, potpora u marketingu i promociji, razvoj web-stranica kompanija, edukacija zaposlenika u prodaji, obuke za uvođenje novih poslovnih praksi, specifičnih softverskih rješenja i slično", dodaju iz USAID projekta "Diaspora Invest".

Iz projekta su naglasili da je riječ o posljednjem pozivu za tehničku podršku ove vrste u okviru USAID projekta "Diaspora Invest". S tim u vezi, upućuju jedinice lokalne samouprave i sve razvojne agencije da mapiraju potencijalne korisnike i predoče im mogućnosti koje ovaj Poziv nudi. Poziv je otvoren do 6.8.2021. godine, a zainteresovane kompanije mu mogu pristupiti popunjavanjem formulara na linku: https://bit.ly/prijava-ta-upitnik

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se