+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Projekti   

USAID Diaspora Invest će sa 2,8 miliona dolara podržati investicijske projekte u BiH

Datum objave: 10.03.2023 15:46

USAID Diaspora Invest će sa 2,8 miliona dolara podržati investicijske projekte u BiH

USAID projekat "Diaspora Invest" je objavio novi Poziv za prijave za dodjelu grantova investicijskim projektima koje su pokrenuli članovi bh. dijaspore (mikro, mala i srednja preduzeća i start-up kompanije).

Grantovi u iznosu do 70,000 KM su na raspolaganju preduzećima mlađim od tri godine, a koja su osnovana sa učešćem dijaspore. Riječ je o pozivu kojim se otvara implementacija fonda za dodjelu bespovratnih sredstava čija je ukupna vrijednost 2,8 miliona dolara.

"Fond za dodjelu bespovratnih sredstava USAID projekta 'Diaspora Invest' razmatrat će zahtjeve za investiranje kojim se želi osigurati razvoj finansijski održivih bh. preduzeća sa vezama sa bh. dijasporom, a koja imaju potencijal da prošire svoje poslovanje i otvore nova radna mjesta. Uključenost dijaspore se realizira kroz postojanje dokazivog poslovnog partnerstva ili suvlasništva člana bh. dijaspore. USAID će, na ovaj način, potpomoći mobilizaciju investicijskog kapitala dijaspore i ohrabriti ulaganja u lokalne zajednice širom zemlje", poručuju iz Projekta.

Bespovratna sredstva će biti dodijeljena za aktivnosti koje doprinose kreiranju novih radnih mjesta, povećanju direktnih investicija dijaspore, jačanju partnerstava malih i srednjih preduzeća u BiH s dijasporom, prenosu znanja iz dijaspore, istraživanju novih tržišta, poslovnom umrežavanju te korištenju ostalih finansijskih i nefinansijskih doprinosa ekonomskom razvoju BiH.

Aplikacija za dodjelu granta se nalazi na: www.grant.diasporainvest.ba

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se