+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Projekti   

UNDP dodjeljuje sredstva za projekte koji podržavaju afirmaciju ženskog liderstva

Datum objave: 20.08.2021 14:30

UNDP dodjeljuje sredstva za projekte koji podržavaju afirmaciju ženskog liderstva

Opšti cilj ovog javnog poziva je podrška afirmaciji ženskog liderstva putem priča iz lokalne zajednice koje u fokus stavljaju društveni angažman žena kao nositeljica pozitivnih promjena, a posebno u vrijeme krize izazvane pandemijom korona virusa.

Podrška produkciji ili ko-produkciji medijskih sadržaja na temu ženskog liderstva ima za cilj da doprinese izgradnji dinamičnih i inkluzivnih zajednica kroz aktivno uključivanje žena i inovativne ideje, što će omogućiti bolji život za stanovnike u tim zajednicama.

Finansijska sredstva će biti dodijeljena za one projekte/inicijative koji su u skladu sa zadanim okvirnim kriterijima i uklapaju se u raspoloživa sredstva namjenjena za medijske inicijative.

Provedbom projekata podržanih kroz ovaj javni poziv očekuju se uspješna produkcija ili ko-produkcija i publikovanje najmanje 10 medijskih projekata/inicijativa/sadržaja na temu ženskog liderstva sa područja primarno, ali ne isključivo 10 ciljanih partnerskih jedinica lokalne samouprave i to: Banja Luka, Bijeljina, Gračanica, Laktaši, Ljubuški, Nevesinje, Olovo, Sarajevo-Stari Grad, Tešanj, Zenica.

Učešće u ovom javnom pozivu je otvoreno, na jednakim osnovama, za sva udruženja/udruge/fondacije koje se bave medijskom djelatnošću a koja su formalno registrovana u skladu sa važećim zakonskim propisima u Bosni i Hercegovini.

Ciljevi javnog poziva uključuju:

Pozivaju se svi zainteresirani i kvalifikovani potencijalni podnosioci prijava, koja žele sudjelovati u ovoj aktivnosti projekta, da dostave svoje prijedloge projekata, uključujući i svu prateću dokumentaciju, najkasnije do petka, 03.09.2021. godine do 17:00 sati. Sve prijave slati isključivo na adresu:

Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP)

UN House

Zmaja od Bosne bb, 71 000 Sarajevo, BiH

Projekat Žene na izborima u BiH

Sva dodatna pitanja u vezi ovog poziva se mogu dostaviti isključivo putem elektronske pošte, najkasnije do 29.08.2021, sa jasno naznačenim nazivom poziva u predmetu poruke, i to na sljedeću e-mail adresu: registry.ba@undp.org. Molimo da u e-mail-u naznačite da se pitanja odnose na projekat Žene na izborima u BiH.

Documents :
Prilog 1 - Obrazac projektnog prijedloga WiE v.3.docx
Prilog 2 - Forma budžeta WiE v.3.xlsx
Prilog 3 - Logicki okvir rada, WiE v.3.docx
Prilog 4 - Plan aktivnosti i promocije, WiE v.3.docx
02-Javni poziv - Podrska medijskim incijativama tokom COVID19 final4_APCLRM.docx

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se