+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Poslovne vijesti   

UIO BiH: Početak primjene elektronskog potpisa odgođen za juni

Datum objave: 06.01.2023 10:25

UIO BiH: Početak primjene elektronskog potpisa odgođen za juni

Uprava za inidrektno oporezivanje produžila je početak primjene podnošenja PDV prijava elektronskim putem upotrebom kvalificirane potvrde za "velike porezne obveznike" za juni 2023. godine. 

"Porezni obveznici koji imaju status "velikih obveznika indirektnih poreza" dužni su PDV prijavu dostavljati UIO elektronskim putem upotrebom kvalificirane potvrde od poreznog perioda juni 2023. godine. U cilju blagovremenog informiranja poreznih obveznika, a u skladu sa Pravilnikom o izmjenama Pravilnika o primjeni Zakona o PDV-u, kojim je izmijenjen član 78. stav 5), porezni obveznici koji imaju status “velikih obveznika indirektnih poreza” dužni su PDV prijavu dostavljati UIO elektronskim putem upotrebom kvalificirane  potvrde od poreznog perioda juni 2023. godine", saopćeno je iz UIO BiH.

Podsjetim, prema Pravilniku o PDV prijavama koje su objavljene u Službenom glasniku 47 od 19. jula 2022. godine bila je predviđena obaveza podnošenja prijava upotrebom kvalifikovane digitalne potvrde za velike porezne obveznike od 1. januara 2023. godine, a od 1. januara 2024. godine i na sve ostale poreske obveznike. 

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se