+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Aktualnosti iz Komore   

U Cazinu održan drugi ciklus obuke za mentore u okviru GIZ projekta

Datum objave: 21.11.2022 14:28

U Cazinu održan drugi ciklus obuke za mentore u okviru GIZ projekta

U okviru Sporazuma o lokalnoj subvenciji, potpisanog između Privredne komore USK i organizacije GIZ, a u partnerstvu sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport USK, u Gimnaziji Cazin je održan drugi ciklus trodnevne obuke za mentore iz poslovnih subjekata s područja Cazina i Bosanske Krupe.

Nakon završene trodnevne obuke, te dvodnevnog samostalnog rada, polaznicima će biti dodijeljeni certifikati i time će postati certificirani mentori za rad sa učenicima na praktičnoj nastavi u kompanijama.

Svi mentori s područja Unsko-sanskog kantona koji prođu ovu obuku će biti uvedeni u Registar mentora koji će voditi i ažurirati Privredna komora USK u suradnji sa Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK.

Unapređujući svoja znanja i iskustva i prenoseći ista na učenike, obučeni mentori će značajno doprinijeti unapređenju kvaliteta praktične nastave, a time i učeničkih kompetencija neophodnih u savremenim procesima rada.

Preostale dvije radionice će se održati u Velikoj Kladuši (za mentore iz Velike Kladuše i Bužima) u januaru 2023., te u Sanskom Mostu (za mentore iz Sanskog Mosta i Ključa) u februaru 2023. godine.

Title
Title

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se