+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Aktualnosti iz Komore   

Svečanom dodjelom certifikata završen program "Novi lideri Unsko-sanskog kantona"

Datum objave: 13.07.2021 16:00

Svečanom dodjelom certifikata završen program

Nakon održanih pet radnih i završne sesije na kojoj su se dodijelili certifikati o učešću i razmijenila iskustva i dojmovi o programu, završen je prvi ciklus programa "Novi lideri Unsko-sanskog kantona".

Certifikate su polaznicima dodijelili ministrica privrede Unsko-sanskog kantona Samra Mehić i predsjednik Privredne komore Unsko-sanskog kantona Enes Ružnić.

U projektu je učestvovalo 15 mladih zaposlenih, perspektivnih i ambicioznih polaznika, koji su kroz održane sesije imali priliku upoznati se sa radom desetak ustanova, institucija i poduzeća u Unsko-sanskom kantonu. Program je organizirala Privredna komora Unsko-sanskog kantona u suradnji s Kongresom Bošnjaka Sjeverne Amerike i Privrednom komorom Naples Florida iz Sjedinjenih Američkih Država, a podržao USAID projekt "Diaspora Invest".

Cilj projekta bio je da njegovi učesnici dobiju vrijedne informacije i nauče o organizaciji i funkcioniranju kantonalnih i lokalnih izvršnih institucija, kulturnih i umjetničkih organizacija, dobrotvornih organizacija, turističkih i obrazovnih institucija, medija i dr. Na taj način nastojalo se izgraditi jaku lokalnu mrežu između svih učesnika u programu, te produbiti veze između javnog i privatnog sektora.

Nakon uspješne realizacije prvog ciklusa programa, nastavak se očekuje i u idućoj godini kad se planira veći broj učesnika i sesija. Također se u suradnji sa kantonalnim komorama FBiH planira provođenje programa i u drugim kantonima.

U nastavku donosimo dojmove nekoliko učesnika u prvom ciklusu programa "Novi lideri Unsko-sanskog kantona".

"Projekat ima odličan fokus – spajanje mladih sa institucijama i preduzećima je od velikog značaja. Jako je bitan aspekt obilazaka tih institucija, da znamo gdje se nalazi i da nakon predavanja/prezentacije imamo makar jedno poznato lice tu kome se možemo obratiti. S tim u vezi, sviđa mi se i što smo se sastajali svake sedmice isti dan – stvarali smo svoju malu zajednicu iz sedmice u sedmicu, tako dajući prostora i vremena jedni drugima da se upoznamo."
Lejla Mustafić, Razvojna agencija Unsko-sanskog kantona

"Nadam se da će ovaj projekat u budućnosti doživjeti svoj puni potencijal, sa velikim brojem prijava mladih i uspješnih ljudi, kako bi premostili taj gap, šupljinu i tišinu između običnog čovjeka i institucija, da se sa osjećajem kolektiva i pripadnosti upoznajemo sa svim sferama društva, institucija i okruženja. Pa možda da i mi koji smo sada pioniri ovog projekta, tad nekad budemo u ulozi predavača, da ispričamo priču mlađim generacijama o svom uspjehu u najtežim vremenima."
Dino Omerdić, Omega Travel Agency doo Bihać

"Program smatram jako pozitivnim jer sam imala priliku učestvovati u istom te naučiti mnogo toga o institucijama koje nas okružuju i koje nam u našem radu mogu dati mnogo korisnih informacija kada je u pitanju tržište rada jer dolazim ispred Službe za zapošljavanje USK. Kao prvo, bilo je dosta institucija sa kojima već surađujemo i ovim putem smatram da smo se povezali još više, da ćemo nakon ovog programa nailaziti na širom otvorena vrata, pristupačniji pristup koji će nam biti velika olakšica u radu i budućim ciljevima. Dobili smo mnogo informacija o budućim projektima, javnim pozivima, načinima apliciranja, i dr."
Dženita Ramić, Služba za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona

"Organizacija cijelog projekta zaslužuje sve pohvale. Predavanja - sesije su bile jako edukativne i uspješne počev od prve do posljednje. Jako sam sretna što sam bila dio ovog  projekta."
Lejla Alijagić, Poljoprivredni zavod Unsko-sanskog kantona

Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se