+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Aktualnosti iz Komore   

Sve spremno za 19. Međunarodni sajam ekologije - EKOBIS 2022

Datum objave: 07.09.2022 16:17

Sve spremno za 19. Međunarodni sajam ekologije - EKOBIS 2022

Ovogodišnji 19. međunarodni sajam ekologije - EKOBIS 2022 održat će se od 8. do 11. septembra na Gradskoj otoci u Bihaću. Organizator sajma je Privredna komora USK, dok su generalni pokrovitelji ponovo Vlada USK i Ministarstvo privrede USK.

Suorganizator je Grad Bihać, a podrška Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Agencija za vodno područje rijeke Save, Vanjskotrgovinska komora BiH i Privredna komora Federacije BiH.

"Izuzetno smo zahvalni zbog podrške svih nivoa vlasti, jer bez toga organizacija ovakvog sajma trenutno ne bi bila izvodiva. To naravno kažem zbog aktuelnih velikih poskupljenja i bilo bi jako teško zatvoriti financijsku konstrukciju ovog renomiranog projekta. Ponosni smo da ćemo i ove godine imati između više od 200 izlagača iz cijele Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Slovačke, Bugarske i još nekoliko evropskih zemalja", kazao je predsjednik Privredne komore USK, Enes Ružnić.

U okviru ovogodšnjeg EKOBIS-a održat će se i 2.međunarodni sajam turizma - EKOTOUR, te 2. međunarodni sajam obrta.

"EKOBIS je već na nivou izuzetno cijenjenog, renomiranog sajma sa značajnom tradicijom, međutim i sa ogromnim potencijalom. U posljednjih nekoliko godina okrećemo se donekle turizmu, s obzirom da svi upravo u tom segmentu vidimo najveću razvojnu šansu našeg kantona. EKOTOUR je još u okviru Međunarodnog sajma ekologije, no smatramo da ćemo kroz nekoliko godina stvoriti sve preduslove za njegovo samostalno održavanje i izrastanje u respektabilan sajam turizma, kakvih nam u Bosni i Hercegovini nedostaje", ističe Ružnić.

Otvaranje ovogodišnjeg sajamskog izdanja je u sutra, u četvrtak 8. 9. 2022. g. u 11.00 sati.

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se