+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Aktualnosti iz Komore   

Poziv za prijavu na Startup akademiju i Leadership akademiju u organizaciji Privredne komore Unsko-sanskog kantona

Datum objave: 22.03.2024 15:08

Poziv za prijavu na Startup akademiju i Leadership akademiju u organizaciji Privredne komore Unsko-sanskog kantona

Privredna komora Unsko-sanskog kantona poziva sve zainteresovane poduzetnike, zaposlenike, menadžere i vlasnike firmi, ali i nezaposlene pojedince i početnike u biznisu da se prijave na nove setove edukacija koje će Privredna komora organizirati uz podršku Ministarstva privrede Unsko-sanskog kantona.

Edukacije će realizirati u obliku dva seta edukativnih programa:

Program edukacije za nezaposlene, startupove i početnike u biznisu, namijenjen svima koji tek kreću u svijet poduzetništva ili su na početku svog poslovnog puta.
Start up akademija će se izvoditi prema sljedećim modulima i temama:

 1. Pravna i računovodstvena regulativa (Registracija firmi, ugovori i drugi dokumenti, rizici, računovodstveni i finansijski propisi)
 2. Upravljanje finansijama (Finansijski plan i budžet, cash flow, izvještavanje)
 3. Prodaja kao posao (Portfolio klijenata, target liste, kanali komunikacije, prodajni alati, izvještavanje)
 4. Upravljanje projektima (Različite metodologije realizacije projekta kao sto su Waterfall, Scram, Agile metodologije, osnove projektnog menadžmenta kroz faze iniciranja, planiranje i realizacije projekata),
 5. Funky Biznis (Volimo li posao koji radimo? Volimo li svoje proizvode, usluge i partnere? Zabavljamo li se dok radimo? Jesmo li spremni na uspjehe, promjene i padove?)
 6. Izrada marketing plana ( rezime plana, analiza okruženja, analiza tržišta, ciljevi maretinga, marketinška strategija, financijske projekcije)

Napredni program edukacije namijenjen sadašnjim i budućim liderima, poduzetnicima, voditeljima organizacijskih jedinica, vlasnicima i menadžerima koji se žele dodatno obučiti za upravljanje biznisom i naučiti nove alate za uspješno poslovanje.
Leadership akademija će se izvoditi prema sljedećim modulima i temama:

 1. Upravljanje operacijama u praksi (Upravljanje poslovnim aktivnostima, planiranje i upravljanje kapacitetima, produktivnost i efikasnost, upravljanje troškovima i rizicima, kontrola i izvještavanje)
 2. Kontroling upravljanje prihodima i troškovima i kreiranje finansijskog plana (Finansijsko budžetiranje, investiciono planiranje, tačka profitabilnosti, realizacija investicija, finansiranje, upravljanje troškovima, vrste troškova, izračun troška, određivanje cijene proizvoda na bazi troška, odluka o eksternalizaciji ili nabavci)
 3. Lični brending (Šta je lični brending i zašto bi trebao biti prioritet? Lični brending i profesionalna karijera. Kako graditi svoj lični brending?)
 4. Organizacija i upravljanje uspješnom prodajom (Prodajna funkcija i prodajni posao, prodajni proces i faze prodaje, osobine uspješnog prodavača, direktni marketing i prodaja)
 5. Poslovno pregovaranje i uvjeravanje (Uvjeravanje vrste i faze pregovaranja, tipovi pregovarača, uspješno poslovno pregovaranje, upravljanje konfliktima, savjeti za bolje pregovaranje).

Edukacijski programi će održavati u obliku jednodnevnih edukacija za svaki modul (9.00 - 16.00 sati) naizmjenično svaki drugi četvrtak, prema rasporedu.

Startup akademija
18. 04. 2024.    Funky Biznis
09. 05. 2024.    Upravljanje projektima
23. 05. 2024.    Upravljanje finansijama
06. 06. 2024.    Izrada marketing plana
20. 06. 2024.    Pravna i računovodstvena regulativa / Prodaja kao posao
28. 06. 2024.    Svečana dodjela certifikata

Leadership akademija
25. 04. 2024.    Lični brending
16. 05. 2024.    Poslovno pregovaranje i uvjeravanje
30. 05. 2024.    Upravljanje operacijama u praksi
13. 06. 2024.    Kreiranje finansijskog plana / Kontroling upravljanje prihodima i troškovima
27. 06. 2024.    Organizacija i upravljanje uspješnom prodajom
28. 06. 2024.    Svečana dodjela certifikata

Detaljna agenda sa satnicom će biti dostavljena nakon prijave. Učešće je BESPLATNO za sve polaznike, a polaznici će također imati osigurane radne materijale, topli obrok i osvježenje tijekom trajanja edukacije.
Zbog ograničenog broja polaznika, molimo Vas da prijave pošaljete što je prije moguće, a najkasnije do srijede, 10. 04. 2024. godine.

Prijavite se možete tako da popunite odgovarajući prijavni obrazac (ovisno o odabranom programu edukacije) i pošaljete na mail: pkusk@bih.net.ba ili dostavite lično na adresu Privredne komore USK, Trg maršala Tita bb, Bihać. Za sve dodatne informacije možete kontaktirati broj 037 316 350 (Sanela Sabljaković).

PRIJAVA STARTUP AKADEMIJA
PRIJAVA LEADERSHIP AKADEMIJA

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se