+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Aktualnosti iz Komore   

Privredna komora USK provodi aktivnosti analize i unapređenja nastavnih planova i programa u srednjim stručnim školama

Datum objave: 20.06.2024 14:00

Privredna komora USK provodi aktivnosti analize i unapređenja nastavnih planova i programa u srednjim stručnim školama

Jedna od aktivnosti u okviru projekta „Unapređenje okvira za održivo srednje stručno obrazovanje u Unsko-sanskom kantonu“, kojeg sufinansiraju Vlada SR Njemačke i Vlada Švicarske,  je analiza i unapređenje nastavnih planova i programa, koja se vrši u suradnji sa srednjim stručnim školama iz Unsko-sanskog kantona: MSŠ „Safet Krupić“ Bosanska Krupa, Druga srednja škola Cazin i Mašinska saobraćajna mješovita srednja škola Bihać.

Cilj ove aktivnosti je analiza i unapređenje nastavnih planova i programa za zvanja automehaničar, kuhar i obrađivač materijala na CNC mašinama kako bi se isti unaprijedili kroz uvođenje elemenata zelene tranzicije i inovacija, a isti će se primjenjivati i u ostalim srednjim stručnim školama u Unsko-sanskom kantonu koje školuju navedena zvanja. Iz tog razloga se ove sedmice održavaju sastanci sa imenovanim radnim grupama iz svake od uključenih škola kako bi se postigli što bolji rezultati.

Kroz implementaciju ove aktivnosti Privredna komora Unsko-sanskog kantona će dodatno podržati unapređenje kvalitete dualnog organiziranog stručnog obrazovanja u Unsko-sanskom kantonu i sistematsku integraciju dualnog organiziranog stručnog obrazovanja u strukture i procese ključnih aktera.

Projekat “Unapređenje okvira za održivo srednje stručno obrazovanje u Unsko-sanskom kantonu” dio je šireg projekta “Održivi ekonomski razvoj i promocija zapošljavanja-SEDEP” koji ima za cilj poboljšanje zapošljivosti u Bosni i Hercegovini kroz pružanje podrške digitalnoj i zelenoj transformaciji ekonomije. Projekat sufinasiraju Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) Savezne Republike Njemačke i Vlada Švicarske, a implementira GIZ. Dio projektnih aktivnosti je jačanje stručnog obrazovanja i obuke (SVET) s ciljem unapređenja sistema stručnog obrazovanja kako bi se osigurala kvalificirana radna snaga potrebna za održiv ekonomski razvoj zemlje.

 

Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title
Title

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se