+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Edukacije   

Prijavite se za virtuelnu konferenciju Evropski dani istraživanja i inovacija

Datum objave: 18.09.2020 13:21

Prijavite se za virtuelnu konferenciju Evropski dani istraživanja i inovacija

Datum održavanja: 22. - 24. 09. 2020. godine

Mjesto održavanja: Online trening

Rok prijave: 20. 09. 2020. godine


Evropska komisija i ove godine organizuje Evropske dane istraživanja i inovacija “R&I Days“. U svijetlu pandemije koronavirusa, događaj će biti u potpunosti online i održava se od 22. do 24. septembra 2020. godine.
 
OBLAST:
Istraživanje i inovacije
 
OPIS
Evropski dani istraživanja i inovacija vodeći su godišnji događaj Evropske komisije, koji okuplja kreatore politika, istraživače, preduzetnike i građane kako bi raspravljali i oblikovali budućnost istraživanja i inovacija u Evropi i šire. “R&I Days“ biće prilika da se sa Evropskom komisijom razgovara o tome kakvu će ulogu istraživanje i inovacije imati za budućnost Evrope, neposredno uoči pokretanja sledećeg okvirnog programa “Horizon Europe“, ali i na temu revitalizacije Evropskog istraživačkog prostora – ERA.
Planirana su tri dana intenzivnog rada na zajedničkom dizajniranju politika, paneli za podsticanje razmišljanja i prilike za diskusije. Ambiciozne plenarne sesije ulaziće u dubinu i širinu istraživanja i inovacija u Evropi, a pokrivaće 10 ključnih tema: Politike nauke i inovacija; Zeleni sporazum; Digitalizacija; Horizont Evropa, Specijalne misije novog Okvirnog programa; Pametna implementacija i sinergija; Međunarodna saradnja; Evropski savjet za inovacije – EIC; Evropski Institut za inovacije i tehnologiju – EIT; Evropski istraživački savjet – ERC. “R&I Days” zalaziće u pitanja koja oblikuju naš identitet i budućnost u kakvoj želimo da živimo.
 
USLOVI
Svi se mogu prijaviti i ispratiti virtuelnu konferenciju.
 
NAČIN PRIJAVE
 
ROK ZA PRIJAVU:
20. septembar 2020. godine
Detaljnije: https://research-innovation-days.ec.europa.eu/

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se