+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Aktualnosti iz Komore   

Poziv za prijave za obuku mentora iz firmi s područja Sanskog Mosta i Ključa u okviru projekta „Poboljšanje okvirnih uvjeta za integraciju dualnog stručnog obrazovanja na Unsko-sanskom kantonu"

Datum objave: 03.02.2023 12:21

Poziv za prijave za obuku mentora iz firmi s područja Sanskog Mosta i Ključa u okviru projekta „Poboljšanje okvirnih uvjeta za integraciju dualnog stručnog obrazovanja na Unsko-sanskom kantonu

PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVE!

Privredna komora Unsko-sanskog kantona, u okviru Sporazuma o lokalnoj subvenciji sa GIZ-om implementira projekt „Poboljšanje okvirnih uvjeta za integraciju dualnog stručnog obrazovanja na Unsko-sanskom kantonu“, te u saradnji sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Unsko-sanskog kantona, organizuje obuku mentora iz poslovnih subjekata i institucija zaduženih za realizaciju praktične nastave učenika u srednjem stručnom obrazovanju.

Obuka mentora za mentore iz firmi i institucija s područja Sanskog Mosta i Ključa će se održati u sljedećem periodu: 23. 02. 2023.g. (četvrtak), 24. 02. 2023.g. (petak) i 25. 02. 2023.g. (subota), u prostorijama Mješovite srednje škole Sanski Most, Prijedorska bb, Sanski Most, navedenim danima, u terminu od 09:00-17:00 sati.

Imenovani mentori su u obavezi da obuci prisustvuju sva tri dana, te odrade samostalan rad kod kuće, kako bi zadovoljili osnovu za dobijanje relevantne potvrde o stečenim kompetencijama. 

Obuku mentora će vršiti certificirani master treneri, a cilj obuke mentora iz poslovnih subjekata/institucija je sticanje pedagoških kompetencija, te vještina planiranja rada sa učenicima na praktičnoj nastavi, kako bi na što bolji način svoja znanja i iskustvo prenosili na druge. Obuka mentora praktične nastave će se izvoditi po Programu obuke mentora za praktičnu nastavu, koji su inovirali predstavnici Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport USK i Pedagoškog zavoda USK. 

U cilju unapređenja praktične nastave u Unsko-sanskom kantonu, te efikasnijeg učešća privrednih subjekata i institucija u cijelom procesu, molimo Vas da za obuku imenujete mentore koji su u Vašem poslovnom subjektu zaduženi (ili ih planirate zadužiti) za učenike na praktičnoj nastavi.

Molimo Vas da popunjeni prijavni obrazac, iz priloga ovog maila, dostavite najkasnije do 13. februara 2023. godine (ponedjeljak) do 17. februara 2023. godine (petak) na mail: pkusk@bih.net.ba

Kontakt osoba za sva dodatna pitanja i pojašnjenja je Sanela Sabljaković, tel. 037 316 352

Učesnicima su osigurani radni materijali, te ručak i osvježenje tokom sva tri dana trajanja obuke.

AGENDA

PRIJAVA

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se