+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Aktualnosti iz Komore   

Poziv za prijave za obuku mentora iz firmi s područja Cazina i Bosanske Krupe u okviru projekta „Poboljšanje okvirnih uvjeta za integraciju dualnog stručnog obrazovanja na Unsko-sanskom kantonu"

Datum objave: 21.10.2022 13:20

Poziv za prijave za obuku mentora iz firmi s područja Cazina i Bosanske Krupe u okviru projekta „Poboljšanje okvirnih uvjeta za integraciju dualnog stručnog obrazovanja na Unsko-sanskom kantonu

Privredna komora Unsko-sanskog kantona, u okviru Sporazuma o lokalnoj subvenciji sa GIZ-om implementira projekt „Poboljšanje okvirnih uvjeta za integraciju dualnog stručnog obrazovanja na Unsko-sanskom kantonu“, te u saradnji sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Unsko-sanskog kantona, organizuje obuku mentora iz poslovnih subjekata i institucija zaduženih za realizaciju praktične nastave učenika u srednjem stručnom obrazovanju.

Obuka mentora za mentore iz firmi i institucija s područja Cazina i Bosanske Krupe će se održati u sljedećem periodu: 17. 11. 2022.g. (četvrtak), 18. 11. 2022.g. (petak) i 19. 11. 2022.g. (subota), u prostorijama JU "Gimnazija" Cazin u Cazinu, Žrtava domovinskog rata bb, navedenim danima, u terminu od 09:00-17:00 sati.
Napomena: Na obuci mogu prisustvovati i mentori iz firmi s područja Bihaća i Bosanskog Petrovca, koji nisu bili u prilici učestvovati na obuci organiziranoj u Bihaću.

Imenovani mentori su u obavezi da obuci prisustvuju sva tri dana, te odrade samostalan rad kod kuće, kako bi zadovoljili osnovu za dobijanje relevantne potvrde o stečenim kompetencijama. 

Obuku mentora će vršiti certificirani master treneri, a cilj obuke mentora iz poslovnih subjekata/institucija je sticanje pedagoških kompetencija, te vještina planiranja rada sa učenicima na praktičnoj nastavi, kako bi na što bolji način svoja znanja i iskustvo prenosili na druge. Obuka mentora praktične nastave će se izvoditi po Programu obuke mentora za praktičnu nastavu, koji su inovirali predstavnici Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport USK i Pedagoškog zavoda USK. 

U cilju unapređenja praktične nastave u Unsko-sanskom kantonu, te efikasnijeg učešća privrednih subjekata i institucija u cijelom procesu, molimo Vas da za obuku imenujete mentore koji su u Vašem poslovnom subjektu zaduženi (ili ih planirate zadužiti) za učenike na praktičnoj nastavi.

Molimo Vas da popunjeni prijavni obrazac, iz priloga ovog maila, dostavite najkasnije do 14. 11. 2022.godine (ponedjeljak), na mail: pkusk@bih.net.ba

Kontakt osoba za sva dodatna pitanja i pojašnjenja je Sanela Sabljaković, sanelasabljakovic@pkusk.com, tel. 037 316 352. 

Učesnicima je osiguran ručak i osvježenje tokom sva tri dana trajanja obuke.

PRIJAVA

AGENDA

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se