+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Projekti   

Poziv poduzećima i poduzetnicima za učešće u programu "Erasmus za mlade poduzetnike"

Datum objave: 28.07.2023 13:31

Poziv poduzećima i poduzetnicima za učešće u programu

Eda – Agencija za razvoj poduzeća je objavila javni poziv za učešće malih i srednjih poduzeća i poduzetnika iz BiH u programu Evropske unije „Erasmus za mlade poduzetnike“. Riječ je o programu prekogranične razmjene koji poduzećima i poduzetnicima iz BiH pruža priliku da sarađuju sa ozbiljnim i posvećenim novim poduzetnicima iz drugih zemalja na razvoju novih poslovnih ideja, upoznavanju novih tržišta i uspostavljanju kontakata, čime postaju dio evropske mreže uspješnih poduzetnika.

Prijaviti se mogu sve osobe iz BiH koje su vlasnici ili članovi uprave malog ili srednjeg poduzeća, imaju više od tri godine poduzetničkog iskustva, koje su voljne da podijele svoje znanje i iskustvo sa novim poduzetnikom.

Zainteresovanim poduzećima i poduzetnicima iz BiH, Eda – Agencija za razvoj preduzeća pruža tehničku podršku prilikom registracije u evropsku bazu ppduzetnika, ostvarivanju kontakta i definisanju plana posjete odabranog poduzetnika iz inostranstva, nakon čega ta osoba dolazi u mjesto poslovanja poduzeća/poduzetnika. Saradnja teče po usaglašenom planu koji doprinosi ostvarenju ciljeva kako poduzeća/poduzetnika domaćina, tako i mladog poduzetnika iz inostranstva.

U bazi podataka programa „Erasmus za mlade poduzetnike“ je registrovano preko 12.000 poduzetnika domaćina i preko 20.000 mladih poduzetnika iz 45 država, a do sada je uspješno realizovano preko 11.000 posjeta.

Preduzeća i iskusni poduzetnici iz BIH koji žele da dobiju detaljnije informacije o programu i načinu prijavljivanja, treba da najkasnije do četvrtka, 10.8.2023. popune online obrazac: https://bit.ly/EYE_HEs

Za više informacija o programu i načinu prijave molimo kontaktirajte Edu – Agenciju za razvoj poduzeća (kontakt osoba Pavle Miovčić pavle.miovcic@edabl.org, telefon 051/300-241.

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se