+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Edukacije   

Poziv na webinar „EU fondovi za mala i srednja preduzeća (MSP)“

Datum objave: 09.07.2021 12:49

Poziv na webinar „EU fondovi za mala i srednja preduzeća (MSP)“

Datum održavanja: 26. 07. 2021. god.

Mjesto održavanja: Online webinar

Rok prijave: 22. 07. 2021. god.


Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine  u partnerstvu sa INTERA Tehnološkim parkom i firmom iNAF doo implementira projekat pod nazivom „EXPO-CERTinno – Podrška bh kompanijama u internacionalizaciji, certificiranju i inovacijama”. Projekat „EXPO-CERTinno” sufinansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka putem EU4Business projekta koji zajednički provode GIZ, UNDP i ILO, a u okviru Strategija lokalnog razvoja – Programa za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj u Bosni i Hercegovini Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Republike Njemačke (BMZ). Cilj projekta „EXPO-CERTinno” je povećanje konkurentnosti bosanskohercegovačkih kompanija iz sektora metaloprerade i drvoprerade putem savjetodavne i tehničke pomoći. Jedna od projektnih aktivnosti se odnose na edukaciji bh. kompanija o dostupnim EU programima za inovacije i istraživanje.

Slijedom navedenog, VTK/STK BiH poziva na webinar na temu „EU fondovi za mala i srednja preduzeća (MSP)“ koji će biti održan 26.07.2021. godine sa početkom u 10:00 sati.

Webinar će se održati preko Zoom aplikacije/platforme i ima za cilj da predstavi nove EU programe za period 2021 – 2027, prvenstveno grantove (bespovratna sredstva) u okviru IPA3, Horizon Europe i ostalih EU programa, fokusirajući se na prilike za finasiranje privrede i malih i srednjih preduzeća (MSP) u BiH. Učesnici će imati priliku da dobiju analizu prilika za finansiranje koje su im na raspolaganju u narednom periodu. Webinar će omogućiti učesnicima da izaberu odgovarajući izvor finansiranja i da razumiju šta im je neophodno da bi došli do EU sredstava.

Učešće na webinaru je besplatno za učesnike koji izvrše prijavu učešća popunjavanjem online prijavnog obrasca . Krajnji rok za dostavljanje prijava je četvrtak, 22.07.2021. godine do 12:00 sati. Sve dodatne informacije u vezi sa webinarom možete dobiti pozivom na brojeve telefona 033/566-204 i 033/566-200 ili upitom na e-mail adresu edukacija@komorabih.ba

Poziv

Program

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se