+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Edukacije   

Poziv na USAID radionicu: Upravljanje, promocija i prodaja autentičnog i uspješnog smještaja i iskustava u ruralnim sredinama

Datum objave: 13.05.2022 11:02

Poziv na USAID radionicu: Upravljanje, promocija i prodaja autentičnog i uspješnog smještaja i iskustava u ruralnim sredinama

Projekt USAID Razvoj održivog turizma u BiH (Turizam) u partnerstvu sa Federalnim ministarstvom okoliša i turizma i Federalnim ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva vas pozivaju da nam se pridružite na radionicama „Upravljanje, promocija i prodaja autentičnog smještaja u ruralnim sredinama“.

Ruralni turizam ima veliki potencijal da stimuliše lokalni ekonomski razvoj i komplementaran je s poljoprivredom kao i drugim ekonomskim aktivnostima koje doprinose rastu dohotka i otvaranju novih radnih mjesta na širem području djelovanja.

Ovaj program obuke namijenjen je svim postojećim pružaocima usluga kao i onim koji planiraju u budućnosti krenuti sa pružanjem smještaja i iskustava u ruralnim područjima. Na radionici će biti predstavljenje najbolje prakse u upravljanju, promociji i prodaji autentičnih i uspješnih ruralnih iskustava, fokusirajući se na kapacitete za unapređenje poslovnog upravljanja, pozicioniranje na tržištu, prodaju i dizajn proizvoda, uzimajući u obzir potrebe i motivaciju post COVID-19 posjetitelja.

Neke od tema koje će biti predstavljene tokom predavanja su: strategije, taktike i najbolje međunarodne prakse za produženje boravka gostiju, postizanje veće stope popunjenosti i iskorištenosti kapaciteta tokom cijele godine, poboljšanje zadovoljstva gostiju i marže profita, uz poseban fokus na marketing na društvenim mrežama, digitalnim prodajnim platformama, kvalitetnoj usluzi i standardima.

O turističkim strategijama i pristupima će Vas naučiti regionalno priznati turistički stručnjak – gospodin Nedo Pinezić. Sa druge strane, najbolje marketinške prakse će Vam predstaviti stručnjak za marketing – gospodin Harun Bavčić koristeći svoje dugogodišnje iskustvo na mnogim uspješnim projektima koje ima iza sebe.
Obuka će se održavati na više lokacija širom zemlje u periodu od 17.do 27. maja, 2022. godine (Bihać, Jajce, Travnik, Tuzla, Sarajevo, Konjic, Mostar, Ljubuški i Livno), shodno tome Vas savjetujemo da se prijavite da učestvujete na lokaciji koja vam je najbliža.

Nakon registracije učesnicima ćemo javiti tačnu lokaciju održavanja radionice.

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se