+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Edukacije   

Poziv na prezentacije Turističke zajednice Grada Bihaća u okviru 18. međunarodnog sajma ekologije – EKOBIS 2021

Datum objave: 07.09.2021 10:21

Poziv na prezentacije Turističke zajednice Grada Bihaća u okviru 18. međunarodnog sajma ekologije –   EKOBIS 2021

Pozivamo vas da prisustvujete prezentacijama koje će Turistička zajednica Grada Bihaća održati u okviru 18. međunarodnog sajma ekologije-EKOBIS 2021.

Prezentacija "(Ne)vidljivi pejzaži" će se održati u četvrtak, 09. 09. 2021. godine od 15.00-16.00 sati u hali A, sajmište, Gradska otoka, Bihać.

Osnovni predmet Idejnog projekta "(Ne)vidljivi pejzaži" je uspostavljanje komunikacije Gradsko groblje Humci - Spomen park žrtava fašističkog terora Garavice. 
Ideja (ne)vidljivog pejzaža se bazira na prezentaciji svih vidljivih i nevidljivih vrijednosti lokaliteta, njegovih slojeva skrivenog i otvorenog, a sa ciljem edukacije stanovništva i zaštite kulturnog i prirodnog krajolika. Projektom se želi uspostaviti kružna komunikacija na relaciji: groblje Humci-Garavice-groblje Humci, te kroz usmjerene vizure zaustaviti posjetioce na određenim tačkama u prostoru, kreirati efekte iznenađenja, pobuditi osjećaje poštovanja i divljenja krajoliku i sadržajima, te potaknuti dublje razumijevanje okoline koja nas okružuje. 
Projekat potpisuju: Narcisa Bašić Gaković, Ajla Čavkić i Selma Karačević-Kapić.

Prezentacija i promocija softvera za online prijavu boravišnih taksi "Prijava.ba" će se održati u petak, 10. 09. 2021. godine od 14.00-15.00 sati u hali A, sajmište, Gradska otoka, Bihać.

Sustav/sistem prijave i odjave turista u turističkim zajednicama www.prijava.ba, je web aplikacija koja korisnicima omogućava prijavu i odjavu gostiju u turističkim zajednicama te prijavu stranih gostiju službi za poslove sa strancima putem interneta i web stranice. Web aplikacija www.prijava.ba izrađena je u skladu sa važećim propisima Federacije Bosne i Hercegovine. Osnovne mogućnosti koje korisnicima pruža ovaj sistem: - Prijava i odjava gostiju u turističkim zajednicama; - Prijava i odjava gostiju u Uredu za strance; - Pregled gostiju za željeni period; - Edit-uređivanje podataka vezanih za prijavu i odjavu gostiju (ispravka grešaka); - Brisanje gostiju; - Uvid da li je gost prijavljen Uredu za strance; - Tabelarni prikaz i ispis dolazaka i ostvarenih noćenja; - Ispis na važećem TZ obrascu; Sustav/sistem prijave i odjave turista, je u skladu sa Zakonskim propisima automatizirana web aplikacija, gdje je svakom turističkom mjestu dodijeljen odgovarajući razred, automatski se prepoznaje status gosta - po dobi, te se u skladu sa tim vrši i obračun boravišne takse.

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se