+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Članice   

Poziv članicama komore za učešće u fokus grupi projekta USAID Turizam

Datum objave: 30.06.2023 15:00

Poziv članicama komore za učešće u fokus grupi projekta USAID Turizam

Poziv za članice Privredne komore USK iz djelatnosti turizma i ugostiteljstva

U okviru aktivnosti izrade Programa pravne i regulatorne reforme turizma Federacije BiH, USAID-ov Projekt razvoja održivog turizma Bosne i Hercegovine (Turizam), u saradnji s Privrednom/Gospodarskom komorom Federacije Bosne i Hercegovine i Federalnim ministarstvom okoliša i turizma, organizira fokus grupu u četvrtak, 13. jula 2023. godine u Bihaću, Hotel Park, sa početkom u 09:30 sati.

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas da svojim aktivnim učešćem date doprinos u izradi dokumenta Bijela knjiga politika i prijedlozi prioriteta za reformsku agendu turizma i ugostiteljstva u Federaciji BiH.

Cilj fokus grupe je da uz diskusiju identificiramo najvažnije prepreke koje se odnose na pravni i regulatorni okvir sa kojima se suočava privatni sektor unutar kompletnog turističkog lanca vrijednosti Federacije BiH, te predložimo konkretne aktivnosti za otklanjanje prepreka u vašem poslovanju, poticanje održivog rasta i konkurentnosti turizma Bosne i Hercegovine.

Uz aktivno učešće privatnog sektora, očekujemo i prisustvo predstavnika javnih institucija iz sektora turizma i ugostiteljstva, što nam može pomoći u kvalitetnijem oblikovanju prijedloga aktivnosti za Program regulatorne reformske agende sektora u FBiH.

Dnevni red i uvodne informacije o planiranom načinu rada,  dostavljamo u prilogu ovog maila.

Ljubazno molimo da svoje učešće potvrdite do 5. jula 2023. godine, registracijom na link: https://www.surveymonkey.com/r/ZT92NTR

DNEVNI RED
BIJELA KNJIGA

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se