+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Aktualnosti iz Komore   

Podijeljena uvjerenja o završenom osposobljavanju za mentore praktične nastave iz Sanskog Mosta i Ključa

Datum objave: 24.08.2023 09:04

Podijeljena uvjerenja o završenom osposobljavanju za mentore praktične nastave iz Sanskog Mosta i Ključa

U okviru aktivnosti na projektu „Poboljšanje okvirnih uvjeta za integraciju dualnog stručnog obrazovanja na Unsko-sanskom kantonu“ koji je Privredna komora USK implementirala na području USK danas su podijeljena Uvjerenja za mentore iz Sanskog Mosta i Ključa.

Privredna komora USK je implementirala aktivnosti ovog projekta u partnerstvu i suradnji s Ministarstvom obrazovanja, nauke kulture i sporta, te Pedagoškim zavodom USK.
Glavna aktivnost projekta su bile obuke mentora iz poslovnih subjekata i institucija gdje se vrši praktična nastava učenika u srednjem stručnom obrazovanju.

Obuke su bile organizirane u četiri grada/općine USK: Bihać (za Bihać i Bosanski Petrovac), Cazin (za Cazin i Bosansku Krupu), Velika Kladuša (za Veliku Kladušu i Bužim) i Sanski Most (za Sanski Most i Ključ), a vršili su ih certificirani master treneri.

Cilj obuke je stjecanje pedagoških kompetencija, te vještina planiranja rada s učenicima na praktičnoj nastavi, kako bi mentori na što bolji način svoja znanja i iskustvo prenosili na druge.

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se