+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Aktualnosti iz Komore   

Održano finalno takmičenje eko kviza “Una i ekologija – EKOBIS 2019"

Datum objave: 13.09.2019 19:00

Održano finalno takmičenje eko kviza “Una i ekologija – EKOBIS 2019

U organizaciji “Unskih smaragda”, a u saradnji sa Nacionalnim parkom “Una”, Pedagoškim zavodom USK-a i Privrednom komorom USK-a, Unski smaragdi su doveli do kraja i ovogodišnje takmičenje Eko kviza “Una i ekologija – EKOBIS 2019".

U sklopu 17. međunarodnog sajma ekologije EKOBIS 2019, održano je finalno takmičenje gdje su učešće uzeli pobjednici kantonalnog takmičenja, i to JU OŠ „Prekounje“, JU OŠ „Fajtovci“ Sanski Most i JU OŠ „Prva osnovna škola“ Velika Kladuša. Prisutnima se obratio gospodin Enes Ružnić ispred Unskih smaragda kao predsjednik skupštine Unskih smaragda i član upravnog odbora Unskih smaragda, a ujedno i predsjednik Privredne komore USK-a.

Prije samog takmičenja upriličena je projekcija kratkog dokumentarnog filma edukativnog karaktera koji govori o očuvanju rijeke Une i kratki osvrt na Nacionalni park „Una“ i njegovo kulturno historijsko bogatstvo.

U takmičarskom dijelu programa najuspješnija je bila ekipa JU O.Š. “Prekounje” iz Bihaća sa osvojenih 325 bodova, zatim ekipa JU O.Š. „Fajtovci ” iz Sanskog Mosta sa 300 bodova i ekipa JU O.Š. „Prva osnovna škola” iz Velike Kladuše sa osvojenih 232,5 bodova. Svim učenicima su uručene diplome i nagrade za ostvareni uspjeh uz poruku da ostanu šampioni zaštite prirode, motiv i inspiracija drugima u svom jedinstvenom ekološkom obrazovanju, jer to samo oni mogu.

N a štandu Unskih smaragda i JP Nacionalnog parka „Una“ također je održana i vesela i nadasve kreativna, te edukativna radionica na temu „Čuvajmo naše pčele“ sa najmlađim Unskim smaragdima – djecom iz vrtića Fili Bihać.

 

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se