+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Aktualnosti iz Komore   

Održana prezentacija u okviru GIZ projekta Stručno obrazovanje u BiH

Datum objave: 25.08.2022 14:22

Održana prezentacija u okviru GIZ projekta Stručno obrazovanje u BiH

Danas je u Privrednoj komori Unsko-sanskog kantona održana prezentacija projekta "Poboljšanje okvirnih uvjeta za integraciju dualnog stručnog obrazovanja na Unsko-sanskom kantonu" koji Privredna komora implementira u okviru projekta „Stručno obrazovanje u Bosni i Hercegovini“ Njemačkog društva za međunarodnu saradnju – Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Projekat se implementira u partnerstvu sa Ministarstvom obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona, a financiraju ga Vlada Švicarske i Vlada SR Njemačke.

U okviru aktivnosti projekta Privredna komora Unsko-sanskog kantona će između ostalog educirati i certificirati 64 mentora praktične nastave iz određenog broja privrednih subjekata koji već imaju ili iskažu želju da prime učenike na praktičnu nastavu.
Projektom je također predviđena i uspostava Registra mentora pri Privrednoj komori Unsko-sanskog kantona koji će biti redovno ažuriran.

U situaciji smo da je dostupno sve manje radne snage, a posebno je deficitarna ona koja je osposobljena za rad u različitim proizvodnim pogonima. Stoga se ovim projektom u suradnji sa Ministarstvom obrazovanja želi učenike, koji su tek na pragu stručnog srednjoškolskog obrazovanja, kroz obuke u toku samog školovanja izgraditi sa stavom da ostanu u ovoj državi, te da za svoje sposobnosti budu adekvatno plaćeni.

Napomena: Prezentacije za privrednike i poslodavce s područja ostalih općina i gradova USK će se održati u septembru. Privredna komora USK će blagovremeno obavijestiti sve zainteresovane privrednike o tačnim terminima održavanja putem svojih glasila.

Title

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se