+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Aktualnosti iz Komore   

Održan prvi sastanak Organizacionog odbora 20. međunarodnog sajma ekologije - EKOBIS 2024

Datum objave: 07.05.2024 14:00

Održan prvi sastanak Organizacionog odbora 20. međunarodnog sajma ekologije - EKOBIS 2024

20. međunarodni sajam ekologije - EKOBIS 2024 održat će se u bihaćkoj Sportskoj dvorani „Luke“, od 5. do 8. septembra – potvrđeno je i na prvom sastanku Organizacionog odbora sajma. Organizator i nositelj svih aktivnosti je Privredna komora Unsko-sanskog kantona, dok je generalni pokrovitelj i ovaj put Vlada Unsko-sanskog kantona, odnosno Ministarstvo privrede Unsko-sanskog kantona. Domaćin i suorganizator ove manifestacije je Grad Bihać.

„S obzirom na to je da je kantonalna vlada generalni pokrovitelj, donesena je i Odluka kojom je za organizaciju osigurano 60.000 KM. Jasna je dugogodišnja opredijeljenost za svaki način razvoja privrede i tako će se raditi i u narednom periodu“, riječi su savjetnika premijera USK Mersada Draganovića.

Tema 20. sajamskog izdanja je „Zelena tranzicija“, što se prvenstveno odnosi na prateći program i sadržaje. Upravo oni bit će posvećeni klimatskim politikama, zelenim tehnologijama, održivom razvoju i zaštiti okoliša. Na ovogodišnju temu sajma će se održati i centralna Međunarodna konferencija.

„U okviru pratećeg programa imat ćemo također i prezentacije i druge sadržaje posvećene poljoprivredi, obrtu, te naravno turizmu – što ćemo raditi u saradnji sa Nacionalnim parkom Una i Turističkom zajednicom Grada Bihaća. Sa partnerskim komorama iz susjedne Republike Hrvatske također planiramo realizirati određene prateće sadržaje sajma“, kazala je Sanela Sabljaković, predsjednica Privredne komore USK.

U okviru 20. Sajma ekologije „EKOBIS 2024“ bit će organizirani i 3. međunarodni sajam turizma „EKOTOUR“, te 4. međunarodni sajam obrta. Organizaciju su i ovaj put podržali Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Agencija za vodno područje sliva rijeke Save, te Vanjskotrgovinska komora BiH i Privredna komora Federacije BiH.

Title

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se