+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Projekti   

Objavljen poziv za mreže za transfer inovacija (ITN) u programu URBACT IV

Datum objave: 22.01.2024 13:20

Objavljen poziv za mreže za transfer inovacija (ITN) u programu URBACT IV

U okviru međuregionalnog programa URBACT IV objavljen je poziv za mreže za transfer inovacija (Innovation Transfer Networks – ITN) koji je otvoren od 10. januara do 20. marta 2024. godine.

Poziv je namijenjen partnerskim konzorcijima koji bi preuzeli dobre projektne prakse Urbanih inovativnih akcija (UIA) iz programskog perioda 2014 – 2020. i primijenili ih na domaćem terenu. UIA projekti su u prethodnom periodu bili provedeni u 14 referentnih oblasti kao što su: kvalitet zraka, cirkularna ekonomija, adaptacija na klimatske promjene, digitalna i energetska tranzicija, stambena pitanja, integracija migranata i izbjeglica itd.

Ciljne grupe ovog poziva su općine i gradovi, bez obzira na njihovu veličinu, iz svih zemalja članica Evropske unije te sedam zemalja kandidatkinja, među kojima je i Bosna i Hercegovina. Maksimalni budžet za ovu vrstu projekata iznosi 550 000 eura po projektu, a detalji poziva, uputstva za aplikante, lista vodećih partnera (UIA gradova) i portal za traženje partnera nalaze se programskoj stranici na linku.  

Na istoj stranici se nalaze i linkovi za online info sesije sa svim detaljima o pozivu koje će se održati narednih sedmica. Prva info sesija će biti održana 16. januara i na njoj će poziv biti predstavljen u generalnim crtama. 

Direkcija za evropske integracije, uz podršku URBACT Sekretarijata, također organizuje i online Info dan na B/H/S jeziku, koji će se održati 31. januara sa početkom u 10 sati, a registracija se može izvršiti putem linka.

Registracija je otvorena do 29. januara 2024.

Title

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se