+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Aktualnosti iz Komore   

Na 15. bijenalnoj izložbi inovacija - iKA u Karlovcu i mladi inovatori iz Unsko-sanskog kantona

Datum objave: 20.09.2023 11:48

Na 15. bijenalnoj izložbi inovacija - iKA u Karlovcu i mladi inovatori iz Unsko-sanskog kantona

Na poziv partnerske komore HGK Županijske komore Karlovac, Privredna komora Unsko-sanskog kantona je i ove godine organizirala promoviranje inovacija iz Unsko-sanskog kantona na 15. bijenalnoj izložbi inovacija - iKa 15, koja je otvorena u utorak, 19. septembra, u Tehničkoj školi u Karlovcu. 

Na otvaranju izložbe su prisustvovali ministrica privrede USK Samra Mehić, predsjednica Privredne komore USK Sanela Sabljaković sa saradnicima i direktor Mješovite elektrotehničke i drvoprerađivačke srednje škole Bihać Samir Bećirspahić sa saradnicima.

Mladi inovatori iz Mješovite elektrotehničke i drvoprerađivačke srednje škole Bihać zajednički sa svojim profesorima i mentorima na ovogodišnjoj izložbi predstavljaju inovaciju pod nazivom "Game of Doors" - sistem za praćenje i evidenciju prisustva učenika i uposlenika u školi, pomoću RFID čitača povezanih LAN/WiFi mrežom, koji vrši kontrolu prisustva u kabinetima i učionicama.

Izložbu je otvorila županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin, a prisutne su pozdravili i gradonačelnik Karlovca Damir Mandić, predsjednik komore Karlovac Zlatko Kuzman, te Miljenko Šimpraga, predsjednik Hrvatske zajednice inovatora.

Na izložbi će se predstaviti preko pedeset inovacija, te stotinjak autora iz Hrvatske, Slovenije i BiH, a trajat će do petka, 22. septembra kada će se podijeliti nagrade za najbolje inovatore.

Izložbu su organizirali Udruga inovatora Karlovačke županije i HGK Županijska komora Karlovac. Suorganizatori su Udruga inovatora Hrvatske i zajednice tehničke kulture Grada i Županije, dok su supokrovitelji Karlovačka županija, Grad Karlovac i Tehnička škola.

Title
Title
Title
Title
Title

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se