+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Projekti   

Javni poziv za učešće u Programu savjetodavne i finansijske podrške razvoju biznisa

Datum objave: 06.01.2023 13:39

Javni poziv za učešće u Programu savjetodavne i finansijske podrške razvoju biznisa

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Unsko-sanski kanton poziva sve zainteresirane nezaposlene osobe koje žele pokrenuti vlastiti posao da se prijave za učešće u programu podrške razvoju malih biznisa. Program podrške realizuju partneri u okviru projekta „Razvoj i implementacija programa zapošljavanja prekvalifikacijom prema potrebama tržišta rada“ koji se provodi u okviru projekta „Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II“ koji finansira Evropska unija a realizuje Međunarodna organizacija rada.

Javni poziv je usmjeren prema nezaposlenim osobama sa područja Općine Velika Kladuša koje žele pokrenuti vlastiti biznis uz finansijsku i savjetodavnu podršku navedenog partnerstva.

Pravo na učešće u programu podrške razvoja poslovnih ideja i biznisa, imaju punoljetne osobe koje žele registrirati posao na području Općine Velika Kladuša.

Program podrške biće realiziran u dvije faze. Savjetodavna podrška će u prvoj fazi biti omogućena za maksimalno 20 (dvadeset) kandidata, koji su na bazi vlastitih poslovnih ideja, odabrani sa sudjelovanju u programu podrške. Tokom trodnevne obuke „Kako doći do poslovne ideje“ i „Kako pokrenuti posao“, kandidati će imati priliku da usvoje nova znanja za razvoj poslovne ideje i objedinjavanje poslovnog plana.

U drugoj fazi, savjetodavna podrška biće omogućena za minimalno 5 (pet) kandidata, autora najbolje ocjenjenih poslovnih planova. Ovaj paket podrške podrazumijeva kontinuiranu saradnju sa kandidatima i savjete prilikom registracije i daljeg razvoja biznisa. Vlasnici novoregistriranih firmi/obrta će biti u obavezi sudjelovanja u trodnevnoj obuci „Unaprijedi svoj posao“.

Finansijska podrška za pojedinačni poslovni poduhvat može biti maksimalno do 9.000,00 KM, u zavisnosti od složenosti poslovne ideje. Sredstva se mogu iskoristiti za: sufinanciranje nabavke opreme, osnovnih sredstava za rad i potrošnog materijala, subvencioniranje troškova registracije djelatnosti, jednokratno, subvencioniranje dijela bruto plaće za maksimalno 2 novouposlena po prijavi, u trajanju od 6 mjeseci.
Sredstva su nepovratna uz uslov da se u cjelosti koriste za razvoj registriranog biznisa. Uslov za dobijanje podrške pri pokretanju i vođenju posla je redovno prisustvo i aktivno učešće na obukama.

Zainteresirani kandidati treba da popune prijavni obrazac koji je dostupan na www.velikakladusa.gov.ba, odnosno na stranici JU Služba za zapošljavanje USK.

Rok za podnošenje prijava je 31.01.2023. godine do 16:00 sati. Prijavni obrazac se obaveznim dokumentima može biti podnesen na sljedeći način: putem email-a, u PDF formatu ili skeniran na adresu elvedin.miljkovic@velikakladusa.gov.ba, sa naslovom e-maila: „Prijava na javni poziv obuke samozapošljavanje“

Lično ili putem pošte na adresu:

Općina Velika Kladuša Hamdije Pozderca 3 77230 Velika Kladuša Sa naznakom „Priijava na javni poziv obuke samozapošljavanje“

Uz prijavni obrazac potrebno je priložiti sljedeću dokumentaciju (skenirano u pdf formatu):
Kopija lične karte Uvjerenje o invaliditetu (ako je primjenljivo)

Uvjerenje sa evidencije JU Služba za zapošljavanje USK
Uvjerenje/diploma o završenom stepenu obrazovanju (kopija)
Certifikat o neformalnom obrazovanju (ako je primjenljivo)
Radna knjižica (skenirana stranica sa imenom i prezimenom i stranica sa radnim iskustvom, ako postoji)
Biografija (max. 3 stranice)
Izjava o spremnosti ulaganja vlastitih sredstava (Prilog: Izjava_LPZ USK).

Nepotpune i neblagovremene prijave neće biti uzete u razmatranje.

Za dodatne informacije kontakt osoba je Elvedin Miljković dipl.ecc., e-mail: elvedin.miljkovic@velikakladusa.gov.ba, tel: 037 770 030 (lokal 232).

Javni poziv sa popratnom dokumentacijom možete preuzeti ovdje:
– Javni poziv – podrška razvoju biznisa LEP II,
– Pravilnik o kriterijima za odabir korisnika – razvoj biznisa LEP II,
– Izjava o spremnosti ulaganja vlastitih sredstava,
– Prijavni obrazac – podrška razvoju biznisa LEP II.

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se