+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Edukacije   

Javni poziv za u─Źe┼í─çe u programu obuke o pripremi poslovnih planova

Datum objave: 07.04.2023 14:45

Javni poziv za u─Źe┼í─çe u programu obuke o pripremi poslovnih planova

Poduze─çe Centar za ekonomiju d.o.o. iz Banje Luke poziva pripadnike poljoprivredno – prehrambenog sektora (individualne poljoprivredne proizvo─Ĺa─Źe, poduze─ça iz oblasti poljoprivrede, udru┼żenja poljoprivrednika, poljoprivredne zadruge, itd.), te sadašnje i budu─çe konsultante, koji rade u poljoprivredno – prehrambenom sektoru, da se prijave za u─Źeš─çe u programu obuke o pripremi poslovnih planova, koji se realizuje u okviru projekta EU4AGRI, finansiranog od strane Evropske unije. Obuka ─çe biti odr┼żana u periodu maj – juli 2023. godine.

Obuka traje 60 radnih ─Źasova organizovanih u 3 modula, koji zajedno ─Źine cjelinu, a obra─Ĺuju kompletnu tematiku vezanu za poslovno planiranje.

Za potrebe odr┼żavanja programa obuke bi─çe formirane dvije grupe u─Źesnika, sa maksimalnim brojem od 20 u─Źesnika po grupi. Prvu grupu ─çe ─Źiniti poljoprivredni proizvo─Ĺa─Źi, a drugu konsultanti. Od u─Źesnika se o─Źekuje da redovno i aktivno u─Źestvuju na obuci. U─Źeš─çe u obuci je besplatno. 

Obuka ─çe se odr┼żavati u Banjoj Luci, u hotelu Jelena, ul. Jovana Du─Źi─ça 23a.

Program obuke se izvodi u okviru projekta EU4AGRI, koji finansira Evropska unija, a sprovode Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH i ─îeška razvojna agencija (CzDA).

Projekat „Podrška Evropske unije za konkurentnost poljoprivrede i ruralni razvoj u Bosni i Hercegovini“ (EU4AGRI) je ─Źetverogodišnja inicijativa (2020-2024), sa ciljem modernizacije poljoprivredno-prehrambenog sektora, otvaranja novih i zadr┼żavanja postoje─çih radnih mjesta, te podrške oporavku od krize prouzrokovane COVID-19 virusom u Bosni i Hercegovini.

Program obuke je namijenjen za u─Źesnike iz šire regije Banja Luka (Novi Grad, Prijedor, Kostajnica, Kozarska Dubica, Gradiška, Laktaši, Nova Topola, Srbac, Prnjavor, Derventa, Doboj, Tesli─ç, Tešanj, Kotor Varoš, ─îelinac, Kne┼żevo, Jajce, Mrkonji─ç Grad, Šipovo) i Unsko – sanskog kantona (Sanski Most, Klju─Ź, Bosanski Petrovac, Drvar, Biha─ç, Cazin, Velika Kladuša, Bosanska Krupa).  

Ako ste zainteresovani da unaprijedite vještine poslovnog planiranja, molimo Vas da popunite aplikaciju za u─Źeš─çe u programu obuke (https://www.centarzaekonomiju.com/Prijavni_obrazac.docx) i da nam je pošaljete putem e-mail-a, zajedno sa svojim CV-jem (biografijom). Navedene dokumente šaljite na e-mail adresu: milos.t@centarzaekonomiju.com. Tra┼żene dokumente mo┼żete poslati najkasnije do 20.04.2023.g. Više informacija o programu mo┼żete dobiti putem telefona 065 910 944.

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se