+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Projekti   

Javni poziv za dodjelu grant sredstava za medije

Datum objave: 29.12.2022 12:25

Javni poziv za dodjelu grant sredstava za medije

Centar za promociju civilnog društva u okviru projekta Misli o prirodi! kojeg finansijski podržava Švedska raspisuje javni poziv za dodjelu grant sredstava za medije.

Osnovni cilj projekta jeste povećati uticaj civilnog društva u zaštiti okoliša kroz umrežavanje organizacija civilnog društva (OCD), institucija, stručnih lica, medija i mladih za zajedničko, sinhronizirano i snažno djelovanje na lokalnom nivou. Dodatni značaj projekta predstavlja doprinos provođenju zahtjeva Evropske unije i međunarodnih sporazuma iz oblasti okoliša, klime i energije koje je Bosna i Hercegovina ratificirala.

Kompleksnost pitanja okoliša zahtjeva kontinuiranu prisutnost na lokalnom nivou, ekspertizu u oblasti zaštite okoliša, umreženost sa lokalnim akterima, mogućnost komunikacije sa mladima, školama i medijima, te kapacitete za pružanje edukativne i stručne podrške drugim organizacijama i školama.

Okoliš je medijski nedovoljno obrađena tema, a većina već razvijenih medijskih članaka, emisija i sadržaja općenito vezana je za događaje, a ne za doprinos osnovnom cilju. Istovremeno, mediji nisu dovoljno osnaženi i financijski stabilni da bi problematiku okoliša tretirali na sveobuhvatan, analitički i kritički način.

Medijska pokrivenost pitanja zaštite okoliša se unaprijeđuje tokom realizacije projekta Misli o prirodi! kroz sistematičan pristup medijima, novinarima i novinarkama, ali i rješavanju izazova sa kojima se suočavaju prilikom rada na medijskim sadržajima iz oblasti zaštite okoliša.

Cijeli poziv možete pronaći OVDJE.

Za podnošenje prijava potrebno je dostaviti projektnu i dodatnu dokumentaciju isključivo putem e-mail adrese grantovi@mislioprirodi.ba.

Rok za postavljanje pitanja u vezi javnog poziva je 27.1.2023. godine, dok je rok za postavljanje odgvora 31.1.2023.

Krajnji rok za dostavljanje dokumentacije za podnošenje prijave prijedloga projekta je 7.2.2023. godine do 23:59h

Potrebnu prateću dokumentaciju možete preuzeti u nastavku:

PREUZMI DOKUMENTE:
annex_1.docx
annex_2.xlsx
annex_3.docx
poziv_mediji.docx

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se