+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Projekti   

Javni poziv “EuroCluster Rural Tourism” za mala i srednja poduzeća iz oblasti turizma i ugostiteljstva

Datum objave: 22.08.2023 13:45

Javni poziv “EuroCluster Rural Tourism” za mala i srednja poduzeća iz oblasti turizma i ugostiteljstva

EuroCluster Ruralni Turizam traži MSP-ove koji posluju u sektoru turizma koji su zainteresovani za unapređenje digitalnih, ekoloških održivih i mekih/društvenih vještina.

Projekt ima ukupna sredstva od 950.000 eura, a odabrani MSP-ovi će dobiti finansijsku podršku u obliku paketa usluga u vrijednosti od 5.000 eura. Cilj je pomoći MSP-ovima u dizajniranju i razvoju novih turističkih proizvoda za međunarodna tržišta, uz uključivanje digitalnih, održivih i socio-kulturnih poboljšanja.

Program finansijske podrške će početi u oktobru 2023. i trajati će 9 mjeseci. Tokom ovog perioda, MSP-ovi koji učestvuju u programu će blisko sarađivati s kvalifikovanim konsultantima. Ti konsultanti će pružiti tehničku pomoć i usmjeravanje kako bi se prevazišle prepreke u digitalnim, ekološkim i mekim/društvenim vještinama.

Zainteresovana preduzeća moraju pripadati sljedećoj NACE klasifikaciji:

Zvanični registracioni certifikat koji izdaju odgovorne nacionalne turističke vlasti za bilo koju od gore navedenih klasifikacija je dovoljan, čak i ako ne sadrži NACE klasifikacioni kod.

MSP-ovi će imati priliku odabrati i unaprijediti najmanje 4 od sljedećih 12 oblasti djelovanja:

Digitalno

Zeleno i Održivo

Meki/Društveni

Poziv za turističke MSP-ove ostaje otvoren do 10. septembra 2023. Nakon evaluacionog perioda od jednog mjeseca, ECRT će objaviti listu odabranih MSP-ova koji će dobiti finansijsku podršku.

Listu možete pronaći na zvaničnoj ECRT web stranici. Osim toga, ECRT će također podijeliti listu na svojim društvenim kanalima.

Više detalja o javnom pozivu možete pronaći na LINKU.

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se