+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Aktualnosti iz Komore   

Javne konsultacije na Nacrt Zakona o porezu na dodatu vrijednost – Poziv privrednicima

Datum objave: 29.10.2021 13:58

Javne konsultacije na Nacrt  Zakona o porezu na dodatu vrijednost – Poziv privrednicima

Obavještavamo Vas da su na portalu eKonsultacije https://www.ekonsultacije.gov.ba/ 13.10.2021. godine objavljene javne konsultacije na Nacrt  Zakona o porezu na dodatu vrijednost.

Imajući u vidu da je aktuelni Zakona o porezu na dodatu vrijednost imao više izmjena i dopuna te da je u proteklom periodu izvršena analiza njegove usklađenosti sa pravnom tečevinom Evropske unije, uočena je potreba izrade novog Zakona o porezu na dodatu vrijednost u cilju njegove potpune usklađenosti sa eu acquis-em, koja zahtijeva izmjenu više od polovine članova važećeg Zakona o porezu na dodatu vrijednost. Pored toga, izrada novog Zakona o porezu na dodatu vrijednost je i jedna od obaveza preuzetih Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju između Evropske zajednice i njenih članica i Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH-Međunarodni ugovori“, broj 10/08). Prednacrt Zakona o porezu na dodatu vrijednost, razmatran je na 53. sjednici Upravnog odobora UIO, te je data saglasnost Upravi za indirektno oporezivanje za provođenje dalje procedure muđuinstitucionalnih i javnih konsultacija i pribavljanja mišljenja nadležnih institucija BiH propisanih Poslovnikom Vijeća ministara.

Ovom prilikom Privredna komora USK poziva privrednike USK da do kraja novembra mjeseca tekuće godine svoje primjedbe na predloženi Nacrt Zakona dostave putem maila pkusk@bih.net.ba kako bi iste kao objedinjene primjedbe privrednika bile dostavljene nadležnim tijelima.

Nacrt Zakona o PDV

Prilog

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se