+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Projekti   

Info sesija za podnošenje projektnih prijedloga u okviru projekta EU4Employment / EUzaZapošljavanje

Datum objave: 02.02.2024 10:20

Info sesija za podnošenje projektnih prijedloga u okviru projekta EU4Employment / EUzaZapošljavanje

Međunarodna organizacija rada (MOR)  je objavila pozive za dostavljanje punih projektnih prijedloga za pet LOT-ova u okviru projekta „EU4Employment/EUzaZapošljavanje“ koji finansiraju Evropska unija (EU) i Švedska, a realizuje MOR u BiH.

Projekat EUzaZapošljavanje je usmjeren ka poboljšanju socijalno-ekonomske situacije i životnih uvjeta teško zapošljivih osoba u BiH.

Cilj Poziva je da osigura kreiranje i provedbu integralnog programa aktivacije, obuke i zapošljavanja mladih (15-29 godina), žena iz ruralnih područja, osoba s invaliditetom, Roma/kinja i dugoročno nezaposlenih osoba, koji će doprinijeti povećanju mogućnosti njihovog zaposlenja.

Poziv je namjenjen svim akterima na tržištu rada koji imaju kapacitete za pružanje usluga i programa predviđenih ovim pozivima, uključujući uspostavljanje partnerstava sa institucijama tržišta rada i socijalne zaštite i specijaliziranim agencijama, organizacijama ili pojedincima za pružanje usluga u cilju povećanja formalog zapošljavanja gore navedenih kategorija.

Poziv je objavljen na ovoj stranici a rok za dostavu punih projektnih prijedloga je 04 .mart 2024. godine.

U cilju promocije poziva i podrške svim akterima na tržištu rada da što bolje pripreme pune projektne prijedloge, MOR je u prethodnom periodu organizirala 9 informativnih događaja na različitim lokacijama u BiH.

Imajući u vidu da su mnogi zainteresovani bili spriječeni da prisustvuju na navedenim informativnim događajima, te da postoji interes za pružanje dodatnih odgovora na eventualna pitanja, EUzaZapošljavanje projektni tim organizuje i online informativni događaj koji će se održati u

petak, 09.02.2024 u periodu od 11.30 do 14.00 sati.

 

Za učešće na ovom online događaju, potrebno je da popunite registracijski obrazac i potvrdite svoje prisustvo i zainteresovanost klikom na link .

Kroz postupak registracije, zainteresirani učesnici će putem maila dobiti link za prisustvo ZOOM sesiji.

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se