+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Članice   

Fiskalne uređaje koji su funkciji ne treba mijenjati

Datum objave: 20.01.2022 07:55

Fiskalne uređaje koji su funkciji ne treba mijenjati

Fiskalne uređaje koji su ispravni i uredno servisirani, odnosno koji su funkciji, ne treba mijenjati, potvrđeno je iz Federalnog ministarstva finansija za Akta.ba.

Napominju da je ministarstvo stavilo izvan snage Pravilnik o dinamici zamjene fiskalnih sistema u FBiH te ne postoji obavezna zamjena fiskalnih uređaja u narednom periodu.

Iz ministarstva kažu da su razlozi za zamjenu uređaja različiti zavisno od samih fiskalnih uređaja, npr. ukoliko su fiskalni uređaji dotrajali /istrošeni/ ili ukoliko ih je nemoguće popraviti.

"Naime, u upotrebi su još uvijek fiskalni uređaji koji su stari preko 10 godina, a koji su koncipirani na još starijoj tehnologiji (preko 12 godina) te njihov popravak zavisi od raspoloživih rezervnih dijelova kod samih dobavljača dijelova i komponenti za te fiskalne uređaje, odnosno ovlaštenih proizvođača/zastupnika, kao i uvjeta garancije. Drugi razlozi mogu biti da su postojeći fiskalni uređaji uništeni ili im iz drugih razloga treba novi fiskalni uređaj", pojašnjeno je iz federalnog ministarstva.

akta.ba

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se