+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Događaja   

Dvodnevna konferencija posvećena otpadu kao resursu

Datum objave: 16.11.2023 13:07

Dvodnevna konferencija posvećena otpadu kao resursu

Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine i nLogic Advisory sa partnerima organizuju dvodnevnu konferenciju „OTPAD-RESURS za razvoj cirkularne ekonomije u BiH“, koja će se održati od 07. do 08. decembra 2023. godine u Sarajevu.

Konferencija će okupiti na jednom mjestu donosioce odluka na svim nivoima, stručnjake koji savjetuju donosioce odluka, poduzetnike, finansijere, javna komunalna preduzeća, predstavnike nevladinog sektora i medija.

Vrijeme je da počnemo posmatrati otpad kao energent, kao resurs koji može i mora da se koristi da li u proizvodnji energije ili recikliranju. Sve lokalne zajednice imaju ogromne probleme sa odlaganjem otpada, potrebno je da krenemo u pronalaženje sistemskog rješenje“, navodi Sendžana Muslić, Privredna komora Federacije Bosne i Hercegovine.

Cilj konferencije je ukazati na kompleksnost trenutne situacije upravljanja otpadom u BiH, te potaknuti dijalog o gorućim pitanjima, razmjeni pozitivnih iskustava i predstavljanje dobre prakse cirkularne ekonomije u svrhu unapređenja upravljanja otpadom.

Samoodrživo upravljanje otpadom pruža mogućnost za okoliš, ekonomiju i društvo u smislu smanjenja zagađenja, stvaranja novih radnih mjesta i boljeg kvaliteta života“, navodi Emina Čelebić Mravović, nLogic Advisory.

Prijave možete izvršiti putem online forme: PRIJAVA/OTPAD-RESURS za razvoj cirkularne ekonomije u BiH (google.com).

Partneri konferencije: Vanjskotrgovinska komora BiH, Privredna komora Republike Srpske, Cementara Kakanj, People in need, ConsultAre, Adriatic Metals, Ekopak, Zeos, JKP Rad, Prirodno matematički fakultet Sarajevo.

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se