+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Edukacije   

Besplatan webinar "Primjena BIM-a u BiH - studija izvodljivosti i BIM standardi"

Datum objave: 09.04.2021 14:53

Besplatan webinar

Datum održavanja: 12. 04. 2021. godine u 10.00 sati

Mjesto održavanja: Online webinar

Rok prijave: 11. 04. 2021. godine


U ponedjeljak, 12. aprila s početkom u 10.00 sati Institut za standardizaciju Bosne i Hercegovine u saradnji s Češkim uredom za standarde, mjeriteljstvo i testiranje (ÚNMZ) organizuje besplatan webinar na temu „Primjena BIM-a u BiH - studija izvodljivosti i BIM standardi”. Učesnicima webinara bit će predstavljeni rezultati projekta „Podrška primjeni BIM-a u Bosni i Hercegovini” koji se realizuje uz finansijsku podršku UNDP-a, a na kojem su partneri ISBIH i ÚNMZ.

Također, bosanskohercegovački stručnjaci u ovoj oblasti doc. dr. Gordana Broćeta, dipl. ing. građ., van. prof. dr. sc. Naida Ademović, dipl. ing. građ. i Mario Jurišić, dipl. ing. građ.  govorit će o studiji izvodljivosti primjene BIM-a u Bosni i Hercegovini, BIM standardima te primjeni BIM-a u praksi. Webinar je namijenjen nadležnim institucijama u BiH koje donose pravilnike i zakone iz oblasti građevinarstva, projektantima građevinskih konstrukcija sa svim njihovim pripadajućim fazama, studentima tehničkih fakulteta, te izvođačima građevinskih konstrukcija, menadžerima u građevinarstvu, kao i svim ostalim zainteresovanim stranama.

Prijavu za učešće na webinaru možete izvršiti ovdje. Napominjemo da je broj učesnika ograničen. Po završetku, svi učesnici će dobiti certifikat o prisustvu spomenutom webinaru. Agendu webinara možete pogledati ovdje.

Webinar će biti organizovan u okviru UNDP Challenge Fund: Češka rješenja za projekt ciljeva održivog razvoja „Podrška primjeni BIM-a u Bosni i Hercegovini” koji implementira Češki ured za standarde, mjeriteljstvo i testiranje u saradnji s Institutom za standardizaciju BiH.

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se