+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Projekti   

100.000 KM za tvoj SaaS ili TECH biznis

Datum objave: 15.08.2022 08:50

100.000 KM za tvoj SaaS ili TECH biznis

IT | AI | Audio i vizualne tehnologije | Računarstvo | Telekomunikacije | Elektronika |Pametna proizvodnja | Obnovljiva energija | Medicina… Startup studio ti nudi 100.000 KM da pokreneš ili skaliraš svoj Tech biznis. 

*Podržat ćemo ograničen broj biznisa, a prijave obrađujemo kako pristižu.

Kakve ideje/biznise i ljude tražimo?

Znaš da budućnost znači digitalizaciju i tehnološke promjene u najširem smislu u svim segmentima društva i privrede, počevši od poljoprivredne proizvodnje do pametnih gradova. Bez obzira koji problem rješavaš i šta želiš unaprijediti, ako je rješenje iz neke od sljedećih oblasti, prijavi se da ti pomognemo u realizaciji:

Ako si u dilemi da li tvoja ideja odgovara pozivu, svakako se prijavi, a nama prepusti procjenu.

Šta mogu očekivati u partnerstvu sa Startup studijem?

Ko se može prijaviti?

Pojedinci i pojedinke koji imaju ideju i trebaju podršku za pokretanje biznisa u BiH.  
Mala i srednja preduzeća kojima je potrebna podrška za dalji rast i razvoj biznisa, unapređenje poslovnih procesa, otvaranje novih tržišta i kanala prodaje i slično u navedenim oblastima, a koji su registrovani na teritoriji BiH.   
Strane državljanke i državljani, ukoliko žele buduću firmu osnovati na teritoriji Bosne i Hercegovine.   

Ko se ne može prijaviti?

Ukoliko planiraš proizvoditi, prodavati ili posredovati u prodaji alkohola, duhana i njihovih prerađevina, razvijati proizvode vezane za igre na sreću i kladionice ili djelatnosti koje društvu i zajednici donose više štete nego koristi, onda mi nismo pravi partner za tebe. Također, ako se namjeravaš baviti razvojem i prodajom kriptovaluta, ovaj poziv nije prilika za tebe.  

Ako je tvoj plan da otvoriš frizerski salon, ugostiteljski objekat, fast food, poljoprivredno gazdinstvo ili zadrugu, u lonac.pro zajednici redovno prati prilike za mikrobiznise.  

Uslovi za prijavu?

Ukoliko tražiš grant, bespovratna sredstva, subvenciju za doprinose, plate ili pomoć za izmirivanje obaveza po bilo kojem osnovu, ovo nije poziv za tebe. Predlažemo ti da pogledaš druge prilike u zajednici lonac.pro.

Trebam li vratiti novac?

Mi preuzimamo rizik poslovanja zajedno s tobom i naš zajednički cilj je tvoj uspjeh. Ovisno od modela ulaganja, ako se ulaganje u cijelosti pokriva udjelom u firmi (equity investicija), ne vraćaš uloženi novac. Ukoliko se dio ulaganja realizuje kroz kreditna sredstva, tada se iznos kredita vraća u skladu s ugovorenim uslovima. Izuzetak kod equity investicije su slučajevi pronevjere novca ili trošenje novca za druge poslovne poduhvate koji nisu predviđeni našim dogovorom. 

Nudimo li jedno, a radimo drugo?

Predlažemo da ovo pitanje postaviš preduzetnicama i preduzetnicima koje smo do sada podržali.

lonac.pro

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se