+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Poslovne vijesti   

Vlada FBiH izdvaja 6 mil KM za subvencionisanje dijela kamata na kredite privrednika

Datum objave: 28.05.2021 10:46

Vlada FBiH izdvaja 6 mil KM za subvencionisanje dijela kamata na kredite privrednika
Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici u Sarajevu, usvojila 6 mil KM vrijedan program namijenjen za subvencije privatnim preduzećima i poduzetnicima na ime regresiranja kamata.
 
Osnovni cilj ovog programa je omogućiti korisnicima koji su kreditno zaduženi po greditno-garantnim programima za velika preduzeća i za izvoznike, kao i za kreditno-garantne programe koji će biti objavljeni u 2021. godini, da dobiju grant za subvencionisanje dijela troškova kamate. Biće subvencionisan dio kamata na kredite, na tromjesečnom nivou, u visini do 2,5 posto, saopšteno je iz Vlade FBiH.
 
Pravo na dodjelu grantova ostvaruju privredna društva koja su kreditno zadužena po postojećim programima za velika preduzeća i izvoznike ili će biti zadužena u narednom periodu u okviru Kreditno-garantnog programa za velika preduzeća i Kreditno-garantnog programa za izvoznike u 2021. godini.
 
Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije neće raspisivati javni poziv po ovom programu, s obzirom na to da će korisnici sredstava garancijskog fonda po automatizmu dobiti mogućnost korištenja sredstva za regresiranje kamata. Na osnovu Programa, korisnici kredita stiču pravo na regresiranje kamata za drugi, treći i četvrti kvartal 2021. godine, ukoliko su uredno izmirili dosadašnje krditne obaveze.

Subvencije će biti odobravane do kraja fiskalne godine, odnosno do 31.12.2021. godine

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se