+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Projekti   

Unaprjeđenje turističke ponude duž staza Via Dinarice - Prijave za dodjelu grantova

Datum objave: 10.09.2020 14:05

Unaprjeđenje turističke ponude duž staza Via Dinarice - Prijave za dodjelu grantova

U okviru druge faze projekta Via Dinarica objavljen je javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu grantova radi unapređenja turističke ponude i usluga duž staza Via Dinarice u BiH.

Projekat implementira i sufinansira Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), uz finansijsku podršku Agencije Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID BiH) i Agencije za razvojnu saradnju Republike Italije (AICS). Druga faza ovog projekta se provodi u saradnji sa domaćim partnerima – Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Federalnim ministarstvom okoliša i turizma, Ministarstvom trgovine i turizma Republike Srpske, lokalnim vlastima, nevladinim i privatnim sektorom aktivnim u turizmu.

Inicijativa Via Dinarica ima za cilj da promovira značajne prirodne i kulturne resurse područja Zapadnog Balkana, da omogući bavljenje avanturističkim aktivnostima ljubiteljima prirode iz cijelog svijeta te da očuva planinska područja, kulture i predjele koji predstavljaju oazu netaknute prirode u Evropi.

Ovaj javni poziv sufinansiraju USAID, AICS, Federalno ministarstvo okoliša i turizma i sljedeće jedinice lokalne samouprave na koje se ovaj poziv i odnosi: Bosanski Petrovac, Gacko, Konjic, Mostar, Mrkonjić Grad, Posušje, Prijedor, Prozor-Rama, Ravno, Rudo, Sokolac, Stolac i Trebinje, a cilj mu je da dodatno doprinese razvoju inicijative Via Dinarica, kao i oporavku od pandemije covid-19 koja je najviše pogodila sektor turizma.

U skladu s tim, ovaj javni poziv za podnošenje prijedloga projekata se odnosi na sljedeće dvije prioritetne oblasti.

Prioritetna oblast 1: Poboljšanje uslova i proširenje kapaciteta turističkih smještajnih objekata duž staza Via Dinarice unutar sljedećih jedinica lokalne samouprave: Bosanski Petrovac, Gacko, Konjic, Mostar, Mrkonjić Grad, Posušje, Prijedor, Prozor-Rama, Ravno, Rudo, Sokolac, Stolac i Trebinje.

Prioritetna oblast 2: Unapređenje postojećih i povećanje raznolikosti turističkih usluga u oblasti turizma u prirodi (kulturnog, istorijskog, sportsko-rekreativnog i avanturističkog turizma i slično) duž staza Via Dinarice unutar sljedećih jedinica lokalne samouprave: Bosanski Petrovac, Gacko, Konjic, Mostar, Mrkonjić Grad, Posušje, Prijedor, Prozor-Rama, Ravno, Rudo, Sokolac, Stolac i Trebinje.

Pozivaju se svi zainteresirani i kvalifikovani potencijalni podnosioci prijava da dostave svoje prijedloge projekata, uključujući i svu prateću dokumentaciju, najkasnije do srijede, 7. oktobra 2020. godine do 16:00 sati.

Za više detalja pogledajte na stranici UNDP-a.

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se