+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Aktualnosti iz Komore   

Privredna komora USK planira organizirati novi ciklus obuke za pripremanje polaganja pravosudnog ispita

Datum objave: 30.04.2021 14:34

Privredna komora USK planira organizirati novi ciklus obuke za pripremanje polaganja pravosudnog ispita

Privredna komora USK planira održavanje novog ciklusa obuke za pripremanje polaganja pravosudnog ispita, te se pozivaju svi kandidati da izraze svoju zainteresovanost za učešće. Nakon prijave potrebnog minimalnog broja kandidata za obuku, pristupit će se njenoj organizaciji i realizaciji.

Svoju zainteresovanost za ovu obuku potvrdite putem maila: pkusk@bih.net.ba Za dodatne informacije možete kontaktirati Nejru Talić na: 037 316 350 i 061 158 608.

Program seminara provodit će se na osnovu i u okviru Zakona o pravosudnom ispitu (Službene novine Federacije BiH, br.2/95, 35/98, 29/03 i 43/13) i Programa pravosudnog ispita (Službene novine Federacije BiH, broj 28/16). Predavači na seminaru su članovi/ispitivači Komisije za polaganje provosudnog ispita na nivou Federacije Bosne i Hercegovine.

U toku seminara obradit će se  materija iz krivičnog prava, građanskog prava sa porodičnim pravom, privrednog  prava, upravnog i radnog prava, ustavnog sistema i organizacije pravosuđa. U okviru seminara realiziraće se i praktične vježbe (pismeni radovi) za polaganje pismenog dijela ispita iz krivičnog i građanskog odnosno porodičnog prava.

Nakon završetka obuke, polaznicima će dobiti potvrda o pohađanju seminara za pripremanje polaganja pravosudnog ispita.

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se