+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Projekti   

Prijavite se na Meet and Code projekat i osvojite grantove za realizaciju događaja

Datum objave: 07.09.2020 12:27

Prijavite se na Meet and Code projekat i osvojite grantove za realizaciju događaja

Pozivamo Vas da se prijavite na Meet and Code projekat i osvojite grantove za realizaciju događaja. Kao nevladina organizacija, imate mogućnost da realizujete svoju ideju za događaj u periodu od 01.09. do 31.10.2020. i osvojite donaciju bespovratnih sredstava.

Meet and Code je projekat koji ima za cilj da upozna djecu i mlade ljude uzrasta od 8 do 24 godina sa svijetom tehnologije i programiranja. Događaji su dizajnirani tako da pokažu mladim ljudima koliko progamiranje može biti zabavno i na koji način može pomoći u ostvarivanju i primjeni ideja. Dakle, događaji moraju biti vezani za kodiranje i digitalno osposobljavanje djece i mladih uzrasta od  8 do 24 godine.  Naglašavamo da se usljed pandemije ovogodišnji Meet and Code  realizuje online te će samo online događaji biti finansirani.

Sve neprofitne nevladine organizacije/udruge/fondacije sa područja Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske mogu aplicirati za grantove na način da prijave svoju ideju za događaj na stranici: https://meet-and-code.org/

Ne propustite priliku osvojiti bespovratna sredstva (300 eura po događaju za BiH i Srbiju te 400 eura po događaju za Hrvatsku). Prijave su otvorene do 10. septembra.

 Više informacija možete pronaći na stranici https://meet-and-code.org/, a za dodatna pitanja pišite na mail adresu: ermina@masta.ba.

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se