+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Aktualnosti iz Komore   

Premijer USK i predsjednik Privredne komore USK u posjeti poduzeću Cromex

Datum objave: 18.12.2020 14:32

Premijer USK i predsjednik Privredne komore USK u posjeti poduzeću Cromex

Mustafa Ružnić, premijer USK i Enes Ružnić, predsjednik PK USK, boravili su u radnoj posjeti poduzeću Cromex u Prijedoru. Riječ je o poslovnom subjektu koji uspješno surađuje sa brojnim firmama sa područja USK a i dugogodišnji je učesnik Međunarodnog ekološkog sajma - EKOBIS. Renomirano, izvozno orijentirano poduzeće s osamdeset uposlenih i visokokvalitetnim proizvodima i uslugama u obradi metala, rad je počelo 1999. godine kao kućna radinost s tri uposlenika.

Posjetom Cromexu, premijer USK i predsjednik Privredne komore USK htjeli su dati podršku poduzeću koje pored uspješnog poslovanja i upošljavanja povratnika u Prijedor, svoje znanje i iskustvo razmjenjuje sa brojnim firmama sa područja našeg kantona. Ovom prilikom su potvrdili i svoje učešće na narednom, 18. međunarodnom sajmu ekologije - EKOBIS 2021. koji će se održati od 09. - 12. 09. 2021. godine.

Anti vandal toalet, elektro mopedi, palete za prijevoz plinskih boca samo su nekih od proizvoda na koje su u Cromexu ponosni. U narednoj godini ulaze u novi poslovni poduhvat. S jednom banjalučkom firmom kreću u proizvodnju 3500 solarnih tzv. pamentih klupa. Upravo široka paleta proizvoda pomogla je ovom poduzeću da lakše prevaziđe posljedice pandemije.

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se