+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Članice   

Predstavljen "Una krevet" u potpunosti dizajniran i napravljen u Bihaću

Datum objave: 24.08.2020 08:35

Predstavljen

U Bihaću je održana prezentacija mobilnog i fleksibilnog kreveta za njegu starijih i osoba narušenog zdravlja - CREWE, koji je u potpunosti dizajniran i proizveden u Bosni i Hercegovini. Nositelj ovog projekta je kompanija Č.J. d.o.o. iz Bihaća u saradnji s konsultantskom kućom Targer Engineering and Consulting.

Prezentaciju je otvorio jedan od suvlasnika kompanije Fadil Čavkić, koji je s prisutnim podijelio priču o svom odlasku, željama, ambicijama i ostvarenjima. 

Kompanija je iskoristila svoje postojeće resurse i kapacitete i proizvela moderan, mobilan krevet fleksibilne upotrebe za njegu starijih i osoba narušenog zdravlja. Krevet zadovoljava potrebe racionalnog dizajna, funkcionalnosti, te nudi pacijentu potpunu ergonomiju, i olakšano manipulisanje s pouzdanim sistemom elektromotora.
Njegova glavna karakteristika je lagano manimuplisanje prilikom transporta i montaže. Jedna od inovacija na ovom krevetu je i dvodjelna zaštitna ograda duž jedne strane kreveta, koja omogućava jednostavnu sklopivost a u funkcionalnom smislu lakši pristup korisniku od stručnog osoblja, kao i taj psihološki efekat samog korisnika kreveta.

Prisutnim se obratio i direktor konsultanstske kompanije Targer koji je i član Upravnog odbora u kompaniji Č.J. 

"Danas predstavljamo krunu našeg višemjesečnog razvoja inovativnog i visokokvalitetnih mobilnog kreveta za bolnice i kućnu njegu. Ovo nije priča samo o krevetu. Danas pričamo priču o tome kako početkom Corona krize nismo sjedili skrštenih ruku, nismo kukali, nismo čekali. Prionuli smo na posao i iskoristili smo naše kompetencije u obradi metala da damo svoj doprinos jačanju bosansko-hercegovačkog zdravstvenog sektora i privrede općenito. Dalje, pričamo priču o dizajnu i razvoju vlastitih proizvoda. O ugradnji vlastite pameti u većem omjeru. O progresu, napretku, inicijativi", kazao je Tarik Kadrispahić.

Ovo je prvi proizvod novoosnovanog brenda CREWE, a kompanija je već najavila razvoj novog modela kreveta u skoroj budućnosti kao i serijsku proizvodnju. Ovaj razvojni projekat podržao je EBRD.

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se