+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Edukacije   

Poziv za seminar „Poboljšanje gotovinskih tokova u operativnom poslovanju pomoću modernih finansijskih tehnologija”

Datum objave: 21.06.2019 12:15

Poziv za seminar „Poboljšanje gotovinskih tokova u operativnom poslovanju pomoću modernih finansijskih tehnologija”

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine u saradnji sa Rollsoft k.d. Mostar organizira seminar „Poboljšanje gotovinskih tokova u operativnom poslovanju pomoću modernih finansijskih tehnologija– OŽIVITE SVOJ NOVAC“ koji će se održati 27.06.2019. godine sa početkom u 11:00 sati u prostorijama Komore u Sarajevu ( Branislava Đurđeva 10).

Moderne finansijske tehnologije su izvor metoda i tehnika za optimiziranje brojnih aspekata operativnog poslovanja pa se tako pomoću ovih tehnologija mogu poboljšati gotovinski tokovi poduzeća do 20% kroz napredne digitalne sisteme multilateralnih kompenzacija te tako osigurati likvidnost i smanjiti potreba za skupim kratkoročnim finansiranjem za obrtna sredstva. Bit ovih tehnologija jeste da ne treba ništa mijenjati u operativnom poslovanju već naučiti kako koristiti nove alate koje pružaju finansijske tehnologije i redovno ih primjenjivati, a jedan od takvih sistema je i sistem za multilateralne kompenzacije koji pozitivno utječe na gotovinske tokove i povećanje gotovine kod firmi koje ga ispravno koriste. 10 Milijardi EUR-a je u BiH „zarobljeno“ u nelikvidnosti i slabom upravljanju gotovinskim tokovima. Ovaj novac je moguće oživjeti i iskoristiti upravo kroz moderne finansijske tehnologije. Edukacija ima za cilj upoznavanje kompanija sa mogućnostima i načinima korištenja finansijske tehnologije u obliku digitalnog sistema za multilateralne kompenzacije te je ista namijenjena vlasnicima i direktorima kompanija, šefovima finansija te ostalom osoblju zaduženom za upravljanje gotovinskim tokovima i likvidnošću unutar kompanija.

Program seminara:

10:45 – 11:00 Registracija učesnika

11:00 – 11:10 Uvodno obraćanje, dr. Elma Kovačević-Bajtal, direktorica Sektora za edukaciju VTK/STK BiH

11:10 – 11:40 Poboljšanje gotovinskih tokova u operativnom poslovanju pomoću modernih finansijskih tehnologija, Dragana Parmać, Rollsoft k.d. Mostar

11:40-12:10 Pitanja/odgovori

Učešće na seminaru je besplatno.

Ispunjen prijavni obrazac potrebno je dostaviti najkasnije do 25.06.2019. godine do 16:00 na e-mail adresu edukacija@komorabih.ba. Za sve dodatne informacije možete se obratiti na telefon: 033/566-201.

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se