+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Projekti   

Poziv za prijavu za mlade poduzetnike

Datum objave: 18.09.2020 14:46

Poziv za prijavu za mlade poduzetnike

UG Nešto Više poziva sve zainteresovane mlade osobe (od 18 do 35 godina) da se prijave na ovaj poziv koji je objavljen u okviru projekta “Podrška idejama socijalnog preduzetništva i razvoju mladih ljudi sa zapadnog Balkana”. Traže se TIMOVI MLADIH OSOBA (obavezno timovi od dvije ili više osoba) koje su spremne da učestvuju u programu “RISE”.  
RISE Putovanje posebno je prilagođen program u kojem je učešće besplatno i koji će vam pomoći da naučite, rastete i napravite promjene u svojoj okolini. Naglasak je stavljen na saradnju, razmjenu ideja i vršnjačko učenje.

Imate li ideju ili inovativno rješenje za novi i bolji pristup obrazovanju, osnaživanju žena, kulturi, ruralnom razvoju, zdravlju ili zaposlenosti u svojoj zajednici? Vještine, znanje i iskustvo socijalnog preduzetništva pomoći će vam da riješite socijalna i / ili pitanja zaštite životne sredine koja vas posebno interesuju i pomoći će vam da zaradite dok to radite!

Prijavite se i budite jedan od  36 odabranih RISE timova iz regiona (po 6 timova iz Albanije, BiH, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Srbije). Tokom 4 mjeseca Ideacije gradićeš svoju ideju od nule do biznis modela. Na tom putovanju imat ćeš podršku eksperata i mentora, sa kojima ćeš proći kroz sve važne korake u pokretanju socijalnog preduzeća.

Dva najbolja tima iz BiH odnosno ukupno 12 timova iz regiona, dobiće dodatnu finansijsku i praktičnu podršku da sprovedu svoje ideje i ostvare pozitivan uticaj na lokalnu zajednicu.

Nudimo vam mentorstvo, obuku, druženje, zabavu, putovanja u BiH i na prostoru regiona, umrežavanje sa stručnjacima i naravno nudimo i finansijska sredstva za timove u iznosu od po 4.400,00 KM.

RISE Putovanje ima nekoliko koraka:

Napomena: Online aplikaciju popunjava samo jedna osoba iz tima (vođa tima)!        

Organizatori RISE programa će prilagoditi program i planirane aktivnosti u skladu sa razvojem situacije COVID-19.

KO SMO MI?

Mi predstavljamo grupu od 11 partnera iz zapadnog Balkana, Njemačke i Francuske koji su u potrazi za mladim ljudima iz regiona baš kao što ste vi, koji donose promjene, i koji će nam pomoći u razvoju socijalnog preduzetništva kako bi imali bolja društva.

Naše Udruženje Nešto Više je jedna od 6 organizacija sa zapadnog Balkana koje je izabrano kao „Lokalna Struktura (LS)“ od strane WESTERN BALKANS – RYCO, GROUPE SOS Pulse, the South East European Youth Network (SEEYN), the Institut Français and the Franco-German Youth Office (FGYO/OFAJ)

Ovaj trogodišnji projekat podržan je od strane:

French Development Agency – AFD
Regional Youth Cooperation Office – RYCO

Više o RISE projektu možete saznati na https://www.risewb.org/

Online aplikacija se nalazi na: https://forms.gle/NH4jPVbY78pPgShp9

Detaljan poziv za prijavu se nalazi na: https://nestovise.org/wp-content/uploads/2020/08/RISE-Journey-Call-for-Applications-BH-online.pdf

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se