+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Projekti   

Potpisan sporazum o realizaciji novog projekta pod nazivom “BRIDGE – Building relations for intercultural dialogue in Bosnia and Herzegovina”.

Datum objave: 28.05.2021 10:53

Potpisan sporazum o realizaciji novog projekta pod nazivom “BRIDGE – Building relations for intercultural dialogue in Bosnia and Herzegovina”.
Ambasador Italije u Bosni i Hercegovini, Nicola Minasi, i rezidentna predstavnica UNDP-a u BiH Steliana Nedera, potpisali su danas sporazum o realizaciji novog projekta pod nazivom “BRIDGE – Building relations for intercultural dialogue in Bosnia and Herzegovina”.
Cilj projekta, ukupnog iznosa od gotovo 800.000 eura, je ulaganje u interkulturni dijalog i prevazilaženje socijalne distance između različitih zajednica u zemlji, prvenstveno angažiranjem s mlađim generacijama.
 
Mladi iz različitih sredina i zajednica bit će povezani ekološkim i kulturnim aktivnostima, avanturističkim turizmom i zaštitom okoliša, s ciljem podrške održivom razvoju i turizmu i promociji nevjerovatnih turističkih potencijala Bosne i Hercegovine.
Projekt će također olakšati uspostavljanje „Igara za mlade bez nacionalnih granica Via Dinarica“, u partnerstvu s lokalnim vlastima, školama, sportskim udruženjima, udruženjima mladih, planinskim i turističkim udruženjima i medijima.
 
Embassy of Italy in Bosnia and Herzegovina je glavni donator, zajedno sa SAD-om, programa Via Dinarica kojim upravlja UNDP.
Italija i UNDPBiH potvrđuju svoju snažnu posvećenost podršci održivom razvoju u Bosni i Hercegovini i ulaganju u mlade, obrazovanje, interkulturni dijalog i nacionalno pomirenje kako bi se oslobodio puni potencijal ove zemlje.

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se