+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Projekti   

Otvoren poziv u okviru DigiFed projekta vrijednog 4 mil EUR - Cilj razvoj i korištenje digitalnih i inovativnih rješenja u poslovanju

Datum objave: 02.04.2021 09:28

Otvoren poziv u okviru DigiFed projekta vrijednog 4 mil EUR - Cilj razvoj i korištenje digitalnih i inovativnih rješenja u poslovanju
Ukoliko ste startap ili MSP i želite da učestvujete u razvoju određenog cjelokupnog rješenja za industriju koje je inovativno i digitalno, onda je poziv u okviru projekta Digital Challenge prilika za vas, poručuje se u pozivu.
 
- Također, ukoliko ste kompanija koja želi da investira 50% vrijednosti određenog rješenja za unapređenje vašeg poslovanja, onda je poziv Digital Challenge Owner upravo za vas - dodaje se.
 
DigiFed je akcija u okviru H2020 programa koja se sastoji od 12 partnera iz devet država i traje tri godine sa budžetom od skoro 4 mil EUR.
 
Cilj akcije je da se ojača korištenje i usvajanje naprednih digitalnih tehnologija kroz cyber-physical systems (CPS) – sisteme koji sadrže softver, senzore (fizičke komponente) i komunikacioni dio – praktično kompletno rješenje za određenu fazu proizvodnje u nekoj industriji. DigiFed će pokušati da ubrza i da obezbjedi podršku u korištenju novih tehnologija kroz spajanje velikih kompanija sa evropskim inovativnim manjim kompanijama u ranoj fazi razvoja (kompanije sa visokim digitalnim potencijalom), prenosi sajt Privredne komore RS.
 
Ova akcija pokreće projekt pod imenom Digital Challenge koji će trajati 9-12 mjeseci i koji cilja na startap i MSP (one koji će razvijati rješenje/proizvod/uslugu) kao i na kompanije koje će koristiti rješenje, pod uslovom da rješenje ne smije postojati u bilo kojem obliku – niti neki uklopljeni sistem niti cyber-physical systems (CPS).
 
Projekat Digital Challenge finansira 50% razvoja rješenja dok ostatak finansira kompanija koje će to rješenje koristiti - Digital Challenge Owner. Svaki pojedinačni projekt može biti u vrijednosti između 60.000 i 100.000 EUR.
 
Poziv za Digital Challenge Owner je otvoren i možete ga pronaći OVDJE.
 
Poziv za izbor aplikanata koji će razvijati rješenje će biti otvoren u maju ove godine.

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se