+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Aktualnosti iz Komore   

Održana 3. sesija programa "Novi lideri Unsko-sanskog kantona"

Datum objave: 22.06.2021 11:29

Održana 3. sesija programa

U sklopu programa "Novi lideri Unsko-sanskog kantona" danas je održana 3. sesija na temu „Kultura i umjetnost“.

Polaznici programa su se upoznali sa radom i aktivnostima dvije istaknute kulturne institucije Unsko-sanskog kantona, Kulturnog centra Bihać i Muzeja Unsko-sanskog kantona.

Prezentaciju Kulturnog centra Bihać je održala direktorica Erna Begatović. Polaznicima je ukratko predstavila historiju i dosadašnja postignuća ove institucije, a poseban naglasak je stavila na predstojeći kulturni događaj Festival scensko-teatarskih umjetnosti „Bihaćko ljeto 2021“ koji Kulturni centar organizira po 23. put. Polaznici su pozvani da prisustvuju mnogobrojnim sadržajima, a također su razmatrani i načini na koji bi polaznici mogli pomoći u samoj organizaciji festivala.

U Muzeju Unsko-sanskog kantona o ovoj instituciji je govorio rukovoditelj historijskog odjeljenja Dino Dupanović. Polaznici su imali priliku čuti dragocjene informacije o bogatoj historiji muzeja, vrijednoj muzejskoj građi, postavkama i izložbama, kako dosadašnjim, tako i onima u realizaciji.

Podsjetimo, program "Novi lideri Unsko-sanskog kantona" organizira Privredna komora Unsko-sanskog kantona u suradnji s Kongresom Bošnjaka Sjeverne Amerike i Privrednom komorom Naples Florida iz Sjedinjenih Američkih Država, a podržava USAID projekt "Diaspora Invest".

Sljedeća sesija se održava u utorak, 29. 06. 2021. godine na temu "Zdravstvo i mediji " a predstavit će se  ZU kantonalna bolnica „Dr. Irfan Ljubijankić“ i JP Radio-televizija Unsko-sanskog kantona.

Title
Title
Title
Title
Title

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se