+387 37 316 350 | pkusk@bih.net.ba

projekti_cover

Snaga
partnerstva.

Second slide Aktualnosti iz Komore   

Održana 2. sesija programa "Novi lideri Unsko-sanskog kantona"

Datum objave: 15.06.2021 12:29

Održana 2. sesija programa

U sklopu programa "Novi lideri Unsko-sanskog kantona" danas je održana 2. sesija na temu „Turizam i zaštita okoliša“.

Prva prezentacija je održana u Resursnom centru za vode i okoliš "Una Consulting", a održali su je Sandi Zulić, direktor Resursnog centra, i Vesna Muslić, predsjednica “Aquasan mreže u BiH”, koji su predstavili ovu organizaciju i polaznike pobliže upoznali s njenim poslovanjem. Polaznici su imali priliku doznati kako se pripremaju i implementiraju projekti iz oblasti voda i okoliša, te su prenesena dragocjena iskustva, znanja i dobre prakse u ovoj oblasti.

Prezentacija Nacionalnog parka Una je održana u Privrednoj komori USK, a održao ju je direktor Amarildo Mulić. Pored predstavljanja brojnih projekata, polaznici su dobili i informacije o dosadašnjem radu i postignućima, te budućim planovima ove institucije.

Podsjetimo, program organizira Privredna komora Unsko-sanskog kantona u suradnji s Kongresom Bošnjaka Sjeverne Amerike i Privrednom komorom Naples Florida iz Sjedinjenih Američkih Država, a podržava USAID projekt "Diaspora Invest".

Polaznici programa će se u pet dnevnih sesija upoznati s organizacijom, poslovanjem i funkcioniranjem institucija, te će im biti predstavljeni projekti i mogućnosti suradnje. Glavni cilj programa je uspostavljanje jake lokalne mreže između svih učesnika programa i ostvarivanje suradnje za dobrobit cijele zajednice.

Sljedeća sesija se održava u utorak, 22. 06. 2021. godine na temu "Kultura i umjetnost" a predstavit će se JU Kulturni centar Bihać i JU Muzej USK.

Title
Title
Title
Title
Title

Tagovi


Povezane vijesti

Prijava na Newsletter

Prijavite se da primate najnovije vijesti, javne pozive, tendere, oglase na Vašu e-mail adresu.

Prijavi se